15. kolo
01.12.2013 12:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Rayo Vallecano 2:2

Do poslední minuty bylo pořádně živo v zápase Raya Vallecana s Realem Betis. Konečnou podobu výsledku určil až v nastaveném čase Alberto Bueno, jenž srovnal na 2:2 a upřel Betisu první ligovou výhru po více než dvou měsících.

Domácí vstupovali do utkání z posledního místa v tabulce, jejich soupeř z Madridu na tom byl jen o bod a jedno místo lépe. Díky nerozhodnému výsledku se Rayo dostalo těsně nad hranici sestupu, ovšem Betisu remíza k úniku ze dna ligy nestačí. Poprvé v sezoně však andaluskému klubu mohl pomoci Rubén Castro, jenž strávil předchozí měsíce na lavičce s bolavými zády. Díky svému staronovému talismanu Betis dominoval zvláště v prvním poločase.

Po deseti minutách měl blízko k prolomení bezbrankového stavu Jorge Molina, naneštěstí pro domácí mu k dosáhnutí na Vadillův centr chybělo pár decimetrů. Stoper Amaya tak v šestadvacáté minutě napravil, co do té doby ofenziva Betisu nedokázala, a vstřelil po Nonově rohu úvodní branku. Svým dílem k tomu přispěla i laxní defenziva Vallecana.

I další Nonův rohový kop málem skončil gólem, tentokrát však Castro pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Když ani Salva Sevilla dvakrát v rozmezí minuty nedokázal trefit bránu hostů a Molina tváří v tvář Cobeňovi v úniku za soupeřovou obranou pouze nastřelil nohy hostujícího brankáře, šlo se do kabin za stavu 1:0. Pro Rayo šlo vzhledem k okolnostem o velmi příjemný výsledek, a náležitě toho po změně stran dokázalo využít.

Jonathan Viera hned šest minut po startu druhé půle nebezpečně vypálil, brankář Sara míč pouze vyrazil před sebe a Alberto Bueno jej pohotově doklepl do sítě. Viditelně oživení hosté začali mít více ze hry a s přibývajícím sebevědomím rostla i jejich chuť dosáhnout na všechny body. Přesto to byli znovu domácí, kdo strhnul vedení na svou stranu. Devět minut před koncem totiž Cobeňo vyběhl, aby zneškodnil šanci nabíhajícího Castra, ovšem povedlo se mu posunout míč pouze na kraj šestnáctky, kde číhal Verdú a z voleje poslal okamžitě míč do brány.

Castro poté v závěru mohl hned dvakrát navýšit vedení Betisu na pohodlný dvoubrankový rozdíl, avšak pokaždé neuspěl a po zápase mohl zpytovat svědomí. V 91. minutě totiž Bueno svou druhou brankou zápasu vyrovnal po další přihrávce Viery na 2:2 a svou čtvrtou letošní ligovou brankou zajistil Rayu alespoň zisk jednoho bodu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně se trefil Verdú, ten má talent na pěkný góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele