11. kolo
31.10.2013 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Levante UD 0:0

Real Betis proti Levante zahodil několik šancí včetně dvou pokutových kopů. Hrdinou utkání se stal hostující brankář Keylor Navas, který oba pokusy útočníka Jorgeho Moliny zneškodnil. Betis je po utkání stále v pásmu sestupu, Levante patří sedmá příčka.

Brankář Navas byl pod tlakem už od prvních minut utkání. Pouhých šedesát vteřin stačilo Chulimu na výraznější střelu, ta ovšem skončila v náručí kostarického gólmana. Pozornost Navase vyzkoušel také Juanfran, který po deseti minutách vypálil těsně nad bránu. Domácí tým byl mnohem aktivnější, ale už ve třinácté minutě se naskytla první komplikace v cestě za výhrou. Loket v obličeji rakouského záložníka Ivanschitze znamenal první žlutou kartu pro Chica.

Po půl hodině hry zkoušel Juanfran štěstí poté, co Diavarra vybojoval míč. Krátce předtím ale došlo k další zásadnější události, když Diavarru fauloval výše zmíněný Chica. Sudí Alejandro Hernández neměl jinou možnost než domácího hráče napomenout podruhé a vyloučit jej. Zbývající hodinu tudíž museli domácí odehrát v deseti. Ani oslabení však nijak tempo hry nezpomalilo a sevillský tým nadále ohrožoval Navasovu bránu. Souhra dua Chuli - Molina vedla k hlavičce prvně jmenovaného ale ani dorážka Moliny první branku utkání nepřinesla. O tři minuty později se Real Betis mohl radovat z gólu, po skvělé přihrávce jej vstřelil Molina. Oslavu z branky mu ale zkazil pomezní sudí, který viděl ofsajd.

Početní výhodu chtěli hosté využít co nejdříve a na hřiště se dostal Pedro Rios. Nadále však útočili domácí. Skvělý centr si Chuli nejprve zpracoval, ale z ostrého úhlu vystřelil mimo Navasovu branku. Závan ve vápně domácích jen díky velké smůle neproměnil Pinto. Po hodině hry nastala kuriózní situace, když se zranil hlavní arbitr. Zbývající minuty utkání tak strávil pouze v roli čtvrtého sudího. Velkou šanci Levante spálil Nabil El Zhar, který nedokázal dostat míč za Andersenova záda.

Z rychlého protiútoku se mohl prosadit Molina, ale brankář Navas jej v pokutovém území stáhl k zemi. Všichni sudí se shodli na výroku penalta, ke které se postavil právě faulovaný Molina. Po krátkém rozběhu ale míč napálil do Navase. Celá situace se však kvůli porušení pravidel musela opakovat. Molina se rozhodl, že svou chybu napraví a opět se postavil k zahrávání pokutového kopu. Navas však zneškodnil i jeho druhý pokus a nadále udržoval Levante ve hře o body. Výhru mohl hostům zajistit El Zhar, ale nastřelil jen Andersenovu náruč. Pět minut před koncem zápasu mohl rozhodnout smolař Molina, ale jeho rána skončila na břevně hostující branky. Ani kombinace střídajícího Vadilla s Amayou nevedla ke smazání čistého konta, takže si Real Betis s Levante body pouze dělí.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele