27. kolo
08.03.2014 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Betis - Getafe CF 2:0

Real Betis ukořistil cenné vítězství 2:0 nad Getafe, které bylo teprve jeho čtvrtým v celé dosavadní sezoně. Už v šestnácté minutě poslal domácí do vedení Leo Baptistao a těsně před koncem první půle pojistil vedení Betisu Rubén Castro. Na pozici Realu v tabulce to nic nemění, ovšem ztráta na záchranu již činí snesitelnějších osm bodů.

Getafe díky porážce zůstává na patnáctém místě se sedmadvaceti body a pokračuje ve své mizerné sezoně. Samotný sobotní zápas byl velice vyrovnaný, Betis díky nabytému sebevědomí může jít do čtvrtečního osmifinále Evropské ligy proti městskému rivalu Seville dobře naladěn.

V úvodu hry měl několik slibných šancí Pedro León, jenže díky včasnému zásahu Jordiho s Juanfranem pokaždé neuspěl. To domácí se prosadili z první vážnější příležitosti, když se Baptistao zblízka hlavou trefil přesně. Snahu o vyrovnání vyvinul následně Pablo Sarabia, ale brankář Adán dobře zasáhl. Ještě do konce prvního poločasu tak znovu udeřil Betis, neboť šest minut před odchodem do kabin překonal Codinu Rubén Castro. Brance předcházela přihrávka N’Diayeho z vlastní poloviny, kterou Castro přetavil v gólovou ránu zpoza pokutového území.

Oba celky po změně stran měly potíž vůbec trefit soupeřovu branku, natožpak docílit změny skóre. Nejlepší šanci měl ve dvaasedmdesáté minutě N’Diaye, jenž v Betisu hostuje z anglického Sunderlandu. Gólman Moyá však adekvátně při jeho ráně zasáhl a skóre tak zůstalo neměnné. V závěru ještě mohl zdramatizovat zápas Lafita, jenže Adán si s jeho pokusem poradil a udržel čisté konto i výhru Betisu k velké radosti trenéra Calderóna.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele