2. kolo
25.08.2013 23:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Celta Vigo 1:2

Navzdory drtivému tlaku z první půle se Real Betis nachází po dvou kolech na dně tabulky s nulou na bodovém kontě. Celta Vigo jej totiž hlavně díky skvělému Yoelovi v brance přestála, po změně stran nemilosrdně udeřila a veze si ze Sevilly cennou výhru 2:1.

Hned v páté minutě měl blízko k úvodní brance Piti, ovšem Yoel si s jeho přesnou přízemní střelou poradil a vytěsnil ji konečky prstů mimo branku. Na druhé straně zahrozili hosté po rohovém kopu Krohn-Dehliho, jenž vyvolal zmatek v obraně Betisu, avšak Paulao s brankářem Sarou si nakonec přeci jen vyhověli. Neuplynula však ani čtvrthodina a Yoel se musel činit znovu, když na poslední chvíli zastavil prudkou Paulaovu hlavičku. O dvě minuty později přivolal na domácí příznivce ještě větší frustraci, když nataženou nohou dokázal vyrazit i Cedricovu střelu s gólovými parametry.

Ve 24. minutě měl brankář hostí i trochu štěstí, neboť odražený míč po zablokované střele Verdúa skončil sice na kopačkách Moliny, ten však nabídnutou příležitost nevyužil a napálil jej pouze do břevna. Když ani tři minuty nato na skvělého Yoela ofenziva Betisu nevyzrála, určitě si nejeden příznivce Andaluského klubu pomyslel, že neproměněné šance jeho oblíbence budou ještě hodně mrzet. Ještě do poločasu si na čtyřiadvacetiletém brankáři vylámal zuby také Nosa.

Poměrně logicky toto tempo nemohl Betis udržet po celý zápas, zvláště když měl v nohách i zápas předkola Evropské ligy v Jablonci. Možná i proti se po změně stran začala Celta čím dál více osmělovat a nakonec jí to přineslo kýžené ovoce. Zpočátku ještě Charles se svou hlavičkou neuspěl, neboť mířil pouze do tyče, avšak tentýž hráč se po 67 minutách přece jen dočkal. Nolito mu poslal přesný centr, útočník hostů si jej na hranici ofsajdu zpracoval a nekompromisně prostřelil Saru. Nic domácím nebyly platné všechny zmařené příležitosti, prohrávali 0:1.

Když pak navíc v 74. minutě přidal Nolito po individuální akci druhý gól, mohli domácí příznivci jen nevěřícně kroutit hlavou, co se to na hřišti děje. Viditelně zaskočený Betis pak dlouho nedokázal na vývoj skóre zareagovat a probudil se až v samotném závěru. Pomohl mu k tomu i vyloučení kapitána Celty Oubiňy, jenž za nešťastné zahrání rukou uviděl od rozhodčího přísnou druhou žlutou kartu a musel tak opustit hřiště předčasně. Domácí krátké přesilovky využili alespoň ke snížení zásluhou Rubéna Castra, jenže mezi jeho brankou a koncem zápasu již zbyly pouze dvě minuty hry, a tak vyrovnání vypadalo takřka nemožně.

Přesto ještě došlo k definitivnímu potvrzení, že Betisu v nedělní večer opravdu nebylo přáno. Domácí si totiž ještě navzdory časové tísni dokázali vytvořit ještě jednu šanci, jenže Chuliho střela skončila k vzteku přihlížejících fanoušků pouze na brankové konstrukci. Celta si tak odváží šťastné vítězství 2:1, za nějž může vděčit hlavně brankáři Yoelovi a dobře postaveným brankám.

Autor: Martin Kantor / insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
monty25

2:1

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele