25. kolo
23.02.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 0:2

Domácí Real Betis nestačil na Athletic Bilbao a o dvě branky s ním prohrál. K porážce ale přispěly také dvě červené karty, které Real Betis inkasoval. Arbitr Jesús Gil Manzano poslal předčasně do šaten Damiena Perquise a v druhé půli jej následoval také kolega Lorenzo Reyes.

Béticos se nezalekli favorizovaného soupeře a s baskickým týmem se pokoušeli hrát otevřenou partii. Minimálně po dobu úvodních deseti minut jim tato taktika vycházela. Problémy se ale na domácí tým valí snad ze všech stran, protože letošní sezona je z pohledu La Ligy naprosto katastrofální. Tažení pohárovou Evropou sice dodává sevillskému celku alespoň trochu optimismu, ale jeho fanoušci se již několikrát museli vidět ve druhé lize. A blíže k ní mají jejich miláčci také po dnešním utkání s Basky, které nezvládli po taktické stránce a byli nuceni dohrávat v oslabení více než půl hodiny.

Po deseti minutách se k míči dostal hostující tvůrce hry Ander Herrera, který vyslal dopředu spoluhráče Kikeho Solu, ale ten narazil pouze na dobře postaveného brankáře Adána. Mladý brankář se po krátkém a nepříliš úspěšném intermezzu v Itálii vrátil do Španělska a pokusí se pomoci Betisu k zachování prvoligové příslušnosti. Další úspěšný zákrok si někdejší hráč Realu Madrid připsal také po centru Susaety, jenž nakonec v náručí ukryl.

Tlak Bilbaa rostl každým okamžikem a výborné výkony odváděl zejména dobře hrající Ander, který roznášel přesné pasy na všechny lépe postavené spoluhráče. Dalším příkladem ofenzivních schopností mladého záložníka se stal přesný pas na nabíhajícího San Josého, který však míč hlavou napálil těsně vedle tyče!

Betis ožil alespoň náznakově, což bylo vidět díky sprintu Castra a jeho následném pádu v pokutovém území. Sudí ale s jeho úmysly nesouhlasil a ještě mu ukázal žlutou kartu za příliš viditelnou snahu o zisk penalty. O tu se daleko úspěšněji pokusilo Bilbao a tady je třeba říci, že už vše probíhalo podle standardních pokutových pravidel. Lorenzo Reyes se na hranici pokutového území dopustil faulu, viděl svou první dnešní žlutou kartu a k exekuci penalty se postavil Iker Muniain. Ten na svůj věk oplývá talentem a zkušeně si poradil také s penaltou - míč poslal doprostřed, Adán letěl vzduchem zbytečně.

Na opačné straně toužil něco podobného dokázat také Baptistao, ale po jeho pádu se penalta nepískala. Ještě větší komplikace ale čekaly Betis v zadní části týmu, neboť krátce před poločasem byl vyloučen Damien Perquis! Ten dostal po faulu na Muniaína druhou žlutou kartu a Betis dohrával v deseti.

Betis se však ani v početní nevýhodně nevzdal a díky akci N’Diayeho se pokoušel srovnat. Míč do sítě se pokoušeli dostat také ofenzivně ladění Cedric s Castrem, ale ani jejich úsilí nedošlo naplnění. Aktivitu Betisu rázně ukončily dva faktory. Tím prvním byla obří šance hostí, když si San José hlavou málem poradil s Adánem, druhým rozhodujícím okamžikem byla další červená karta, která definitivně pohřbila jakékoli naděje Betisu na zvrat. Lorenzo Reyes druhou žlutou kartou nepotěšil své nadřízené a byl vykázán do šatny. Betis mohl druhým zásahem srazit Kike Sola, ale kvůli chybě postranního sudího a jeho nařčení z ofsajdu nebyla regulérní branka uznána.

Na tu si tedy Baskové museli počkat až do úplného závěru utkání, v němž si Susaeta poradil s N’Diayem a posadil míč na nabíhajícího Guillerma Fernándeze. Střídající hráč se na hřiště dostal sotva minutu před touto situací, ale ve správný čas byl na tom správném místě.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele