34. kolo
20.04.2014 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Betis 3:1

Real Betis udělal rozhodující krok, ale zřejmě jej příliš nepotěšil. Byl to totiž rozhodující krok směrem k sestupu, protože dnes sevillský celek prohrál s Rayem Vallecano. Domácí vsítili tři branky, zatímco poslední celek Primera Division jen jednu.

Hosté přijeli k zápasu s Vallecanem s velkými ambicemi, protože případná výhra by jim moc pomohla v záchraně. Ta se ale nejspíš konat nebude, protože Rayo si poradilo a úlohu favorita zvládlo bez větších potíží. Díky třem bodům nyní sídlí na pohodlné dvanácté příčce.

Do první šance utkání se dostal Trashorras, ale jeho pokus byl tečován Paulaem na rohový kop, takže pro brankáře Antonia Adána žádné nebezpečí neznamenal. Tempo hry se ale potácelo mezi pasivním a pasivnějším. Ani jeden z týmů logicky nechtěl udělat chybu, která by ho stála alespoň bod. Po centru Castra se do práce musela vrhnout obrana domácího Raya, ale svou úlohu nakonec zvládla.

Naopak se Rayo dostalo jako první do vedení, když Rubén Rochina ve vápně potrestal chybnou rozehrávku Paulaa, který míst jednoduché "malé domů" nenahrál přesně a Rochina již neměl příliš práce s prostřelením brankáře Adána!

Situace se jako kritická pro Real Betis nejspíš musela zdát po dalších minutách. Noční můry bude při vyslovení jména Rayo Vallecano mít ještě dlouhou dobu obránce Paulao, který první branku víceméně načal, tu druhou si poté vstřelil sám. Centrovaný míč od Arbilly si totiž nešťastník Paulao napálil do vlastní brány! Není divu, že byl smolař utkání pár minut poté vystřídán Vadillem.

Téměř na ručník vypadal tým Realu Betis pět minut po změně stran, když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Rochina, přehodil brankáře Antonia Adána a vypálil, ale jeho střelu zastavila vracející se obrana téměř na brankové čáře. To ale Rayu příliš vadit nemuselo, protože následnou dorážku už Joaquín Larrivey do sítě dostal - 3:0.

V tu chvíli začínalo být jasné, že nemohoucí Betis nebude mít čas ani síly zvrátit tento stav. A Rayo neustávalo. Jako ve zlém snu si nejspíš připadal brankář Adán, kterého Joaquín Larrivey překonal znovu. Tentokrát za hostujícího brankáře zaskočilo břevno. To se ozvalo ještě jednou, tentokrát bez přípravy střílel domácí Fernández. Jeho povedená rána za velkým vápnem ale v síti neskončila, protože opět zasáhla branková konstrukce.

Po dvaceti minutách se stále Rayo těšilo z pohodlného náskoku, který navíc mohl navýšit Falqué. Toho ale Adán výborně vychytal. Přesto domácí brankář Rubén nemohl slavit čisté konto, protože jej deset minut před koncem utkání po chybě obrany překonal přesnou ranou Javi Chica. Díky třem bodům si Rayo výrazně polepšilo, za to však hosté odjíždějí se skleslými hlavami a připravují se pomalu na sestup do druhé ligy.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele