38. kolo
18.05.2014 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Getafe CF 1:2

V samém závěru se Getafe dokázalo dostat do vedení a má jistotu záchrany. Absolutním hrdinou je Ciprian Marica, který obstaral obě trefy a může se spolu se spoluhráči radovat z krásného snu - jeho tým se zachránil. Rayu už o nic nešlo a sezonu končí v poklidném středu tabulky.

Z Primera Division nakonec sestupují Betis, Real Valladolid a také Osasuna. Zapříčinila to mimo jiné penalta ze závěru tohoto utkání, která rozhodla o třech bodech pro madridské Getafe. Oproti všem možným předpokladům se dnes navečer hrála velmi atraktivní podívaná s množstvím šancí a zvratů. Po centru se k hlavičce dostal Tito, ale jeho pokus nebyl povedený a míč skončil vedle branky. Po delší pasáži, kdy se hra odehrávala především ve středu hřiště, se Lafitův nepovedený centr stáčel přímo do branky a Rubén měl hodně co dělat, aby ho vyrazil alespoň na roh! Nakonec se mu vše povedlo a jeho let vzduchem slavil úspěch.

Domácím se podařilo dostat hosty pod tlak, ale nedokázali z něj nic vytěžit. Dnes velmi dobře hrající Perea poslal do vápna hostů zajímavý míč, ale žádný z jeho spoluhráčů nedokázal zakončit. Getafe zaútočilo díky ráně záložníka Pedra Leóna z přímého volného kopu a kulatý nesmysl skončil těsně nad pravou šibenicí! Další šance aktivního Angela Lafity rovněž volala po skórování, ale jeho střela nakonec zamířila těsně vedle tyče.

Pět minut před přestávkou se Getafe konečně dočkalo kýženého vedení, protože Ciprian Marica se obtočil kolem svého strážce i s míčem u nohy a poté z patnácti metrů poslal míč přesně za záda brankáře Rubéna!

Rayo nemělo svůj den a na jeho kostrbaté rozehrávce to bylo znát. Naopak Getafe se prezentovalo pohlednými kombinacemi a v porovnání s domácími působila jeho hra jistě a vcelku nebezpečně. Příliš často do útoku nevyráželi, ale když už se jim to povedlo, většinou se měl brankář Rubén co ohánět. Po dlouhé době se dopředu vydali hráči hostí a z hranice velkého vápna to zkusil Pedro León. Rubén měl co dělat, aby míč alespoň vyrazil na rohový kop. Z něho už Getafe nic nevytěžilo.

A hosty to mohlo hodně mrzet, protože z ničeho nic se Rayo dostalo ke střele a vyrovnalo. Roberto Trashorras rozehrával standardní situaci z levé strany a míč nakonec propadl až do branky. Čisté svědomí určitě nemá brankář César, který nepředvedl příliš jistý zákrok a míč mu proklouzl pod tělem - 1:1 a nervy Getafe začaly pracovat.

Dobrým pokusem se blýskl Bueno a výborný zákrok musel vytáhnout César, který míč směřující do šibenice skvěle vyrazil. Pár minut před koncem se utkání ve prospěch svého týmu pokoušel nasměrovat znovu aktivní Marica, ale ani on nepochodil. Jeho dorážka totiž skončila vysoko nad brankou, i když brankář Rubén byl v hodně nevýhodné pozici. Domácí se dostali do šokujícího vedení, které Getafe hodně vylekalo, ale naštěstí pro něj se jednalo o ofsajd. Getafe si uvědomilo, že musí přidat, pokud chce pomýšlet na tři body. A splnilo svůj účel až v samotném závěru, když brankář Rubén fauloval pronikajícího hráče a sudí Jesús Gil Manzano pískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ciprian Marica a svým šestým gólem v La Lize zachránil tři body i první ligu!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe to už má na háku, takže asi 1:0.

Reagovat
šolim

No nevím, ale bod ještě asi potřebuje!

Reagovat
Mořská vosa

1:1 Na háku to může mít Rayo, ne Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ma najlepsie skore s timov co maju 39 bodov, ale je pravda s Valladolidom maju horsi vzajomny zapas. Inak tabulku ma EF trochu zle, 18 je Osasuna a 19 je Valladolid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele