14. kolo
24.11.2013 17:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona 1:4

Na toto utkání by domácí hráči nejradši co nejdříve zapomněli - dnes jim nevyšlo téměř nic. Jen považte sami: brzké vyloučení, jediný gól v síti soupeře a hattrick protivníkova útočníka. Ke všemu navíc dvě penalty. Oním hrdinou, který zachoval ocelové nervy, se stal veterán Sergio García.

Madridské Rayo Vallecano prožilo hodně špatné nedělní odpoledne, po němž se nedokázalo vymanit ze sestupových vod. Zanechal je tam především hattrick Sergia Garcíi, jenž se nebojácně postavil ke dvěma proměněných pokutovým kopům. Katalánský tým se pro změnu prezentuje zlepšenými výkony a díky nim se posouvá na osmou příčku. Sergio García si dnes na stadionu Teresy Rivero otevřel střelnici, jeho první šance se narodila již po dvanácti minutách. Hlavičkou se ale ještě zkušený zakončovatel prosadit nedokázal.

Nepříliš zajímavý úvod všem zúčastněným vynahradila minuta pětadvacátá, kdy si brankář Rubén pomohl za hranicí pravidel a musel být vyloučen. Sudí José Luis González González navíc ukázal na značku pokutového kopu a dal šanci Garcíovi. Do brány se postavil nerozchytaný David Cobeňo, který sice reagoval, ale ani jeho pohyb nestačil - 1:0 pro Espanyol.

Deset minut před koncem prvního poločasu se domácí tým pokoušel srovnat, ale jeho odpověď byla nejprve zablokována brankářem Casillou, dorážka zazvonila o tyč. Ani za lepších podmínek by ale gól nemohl platit, protože byl vstřelen z ofsajdu. Nevýrazného Gabriela Torjeho pro druhé dějství nahradil Christian Stuani, který měl rozvířit stojaté vody hostujícího útoku. Situace z prvního poločasu se opakovala i v tom druhém, protože o chvíli později si Arbilla se soupeřem v pokutovém území poradil jen za cenu faulu. Po další nařízené penaltě mohl Sergio García oslavovat svůj druhý dnešní zásah!

O korekci se pokoušel Viera, ale jeho dalekonosná rána skončila v náručí brankáře Casilly. Ani v závěru zápasu domácí Rayo nesložilo zbraně. Výsledkem byl rohový kop, který se snesl na hlavu naskakujícího Saula Nigueze. Od ní se míč odrazil do protipohybu brankáře Casilly a drama bylo rázem na světě.

Hosté však neponechali nic náhodě a o pouhou minutu později svému soupeři opět odskočili. Na druhý pokus už zakončení Garcíovi vyšlo a mohl se radovat z hattricku! Stále to však nebylo vše, protože pět minut před koncem dokončil demolici Raya hostující Christian Stuani. Uruguayský útočník s míčem u nohy proskotačil až k brankáři Cobeňovi a ranou mezi jeho nohama navýšil na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele