36. kolo
02.05.2014 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 0:3

Athletic nepřipustil v závěru sezony žádné drama a po přesvědčivé výhře 3:0 na půdě Raya Vallecana si již zajistil čtvrté místo. Liga mistrů tak v příští sezoně opět pozná nového účastníka ze španělské ligy.

Tři kola před koncem má díky brankám San Josého, De Marcose a Andera Herrery baskický klub již devítibodový náskok na pátou Sevillu, s níž má letos zároveň lepší vzájemné zápasy. Prohra pro Vallecano znamená rázný útlum po dvou nedávných vítězstvích za sebou, do dalšího kola tak nepůjdou znovu z devátého místa tabulkou vzhůru.

I když již byla situace Athleticu po výhře 3:1 nad Sevillou v minulém kole téměř nedostižná, volal jeho kouč Ernesto Valverde zarputile po dalších třech bodech. Hráči jej poslechli hned od samotného úvodu a za svou snahu byli odměněni v jednadvacáté minutě. Markel Susaeta rozehrál rohový kop, který zblízka usměrnil do sítě Mikel San José.

I druhý gól večera padl po standardní situaci. Po půlhodině hry to byl znovu Susaeta a jeho roh, jenž tentokrát napálil díky špatné obraně domácích za brankovou čáru Oscar De Marcos. Odevzdané Rayo pak krátce probral pokus Nacha po Rochinově centru, brankář Iraizoz však byl pozorný a víckrát se již takto namáhat ani nemusel. Definitivní pojistku pátečních tří bodů pak Valverdemu a spol. zajistil Ander Herrera sedmnáct minut před koncem, když volný přímý kop trefil přesně do pravého růžku Rubénovy branky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Lof

0:2 Vzhůru do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo by nemalo prehrať.

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0- 3 :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele