14. kolo
24.11.2013 12:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Villarreal CF 0:3

Villarreal využil brzkou početní výhodu, která se mu po červené kartě pro brankáře Keylora Navase naskytla. Na gól Bruna Soriana z penaltového puntíku navázal dvěma brankami Ikechukwu Uche - Žlutá ponorka se tedy usídlila na současné čtvrté příčce.

Žlutá ponorka se jala udržovat míč výhradně pod svou mocí, takže za prvních deset minut v poklidu kontrolovala dění na hřišti. Levante se ve Valencii nedokázalo prosadit, a moc mu k tomu nepomohla ani desátá minuta. Rychlé nohy Ucheho bylo nutné zastavit a na starost si je vzal až brankář Keylor Navas. Jenže to nevzal za správný konec a po faulu na pronikajícího útočníka soupeře mu sudí Alfonso Álvarez ukázal rovnou červenou kartu. To mělo za následek několik věcí: ze hřiště musel odejít nejen Navas, ale také Jordi Xumetra. Místo něj na plac vyběhl rezervní brankář Javi Jiménez, který navíc musel čelit penaltě. Proti nerozchytanému brankáři se postavil Bruno Soriano a poslal jej na opačnou stranu brány - 0:1.

Z tohoto šoku se domácí hráči oklepali až po půlhodině hry, kdy se do zakončení dostal Nabil El Zhar. Jeho hlavičku však brankář Sergio Asenjo skvělým zákrokem zlikvidoval. Tím založil protiútok, na jehož konci stál (či spíše letěl) Hernán Pérez, jenž v akrobatické pozici nastřelil spojnici brány! Závěr poločasu patřil opět střelci Sorianovi, který volejem donutil brankáře Jiméneze ke skvělému zákroku.

Útočné snažení Villarrealu se projevilo až po hodině hry, kdy s další expresní zásilkou před pokutové území Jiméneze přispěchal Jonathan Pereira. Hbitý útočník však v dobré pozici vystřelil míč pouze těsně vedle. Aktivnější Villarreal se pokoušel navýšit své vedení a dostat se do optimální pohody, to se mu ale dlouho nedařilo. Z velkého úhlu pálil záložník Cani, ale ani on nezasáhl bránu Jiméneze přesně. Táhlou ranou těsně minul levou tyč. Přesto se hosté dočkali, když Bruno Soriano coby hlavní architekt dnešního vítězství narýsoval skvělou diagonálu na nabíhajícího Ucheho, který již bez větších obtíží brankáře Jiméneze překonal.

V závěru utkání se však Žlutá ponorka nechtěla smířit s pouhým udržováním nadějného výsledku, takže se Levante muselo neustále bránit. Jonathanovu akci skvěle zastavil Jiménez, který si mezi třemi tyčemi rychle zvykl. Po něm se do zakončení prodral také Uche, ale tentokrát na míč nedosáhl. Chuť si nigerijský útočník spravil o minutu později, kdy "zastříhal" nohama přesně a parádní ranou přes hlavu stanovil konečné skóre zápasu! Krásným zakončením dokonal popravu oslabeného Levante a odsunul jej na prozatímní desátou příčku. V neúplné tabulce se však dá očekávat pád celku z Valencie, který si dnes výhru rozhodně zasloužit nemohl. Villarreal naopak pokračuje ve své honbě za evropskými poháry.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele