24. kolo
15.02.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - UD Almería 1:0

Levante potvrdilo dobrou formu a díky parádní trefě Davida Barrala zvítězilo nad nováčkem z Almérie 1:0. Domácí se tak posunuli již na sedmou příčku v ligové tabulce a nadále drží svou sérii neporazitelnosti, která momentálně čítá šest zápasů.

To Almería je podstatně blíže potížím, neboť ze čtrnáctého místa unikají osmnáctému Valladolidu z první sestupové příčky jen na čtyři body. Sobotní zápas prohloubil mezeru mezi oběma kluby díky Barralovi, jenž se trefil v 61. minutě a konečně mohl propuknout v radost po několika zmařených pokusech. V závěru se však stejně Levante třáslo o výhru, zachránil je ale jako obvykle brankář Keylor Navas.

Domácí od samého úvodu dávali najevo svou fyzickou hru, a tak ve druhé minutě uviděl první žlutou kartu zápasu David Navarro za hrubý faul loktem na Jonathana Zonga. Sám postižený měl hned nato příležitost se pomstít formou branky, ovšem hlavou poslal míč po centru Vidala pouze nad břevno. Další šance pak připadla Levante po chybě Rafity. Jeho nepovedenou přihrávku zachytil El Zhar a připravil skvělou palebnou pozici pro Barrala. Ten však ve své první šanci večera minul.

Barral byl v zápase téměř u všeho podstatného. Ještě do poločasu jednou ztroskotal na brankáři Estebanovi a v nastaveném čase mu dokonce přísně nebyl uznán gól pro domnělé postavení mimo hru. Po změně stran se ještě individuálně snažil prosadit Vidal, ale po průniku skrze domácí obranu napálil pouze boční síť Navasovy branky. Chvíli nato navíc Barral konečně vyčaroval fanouškům ve Valencii úsměv na tváři, když krásnou ranou z voleje poslal El Zharův centr přesně do branky za záda bezmocného Estebana.

V závěrečné půlhodině si Almería v honbě za vyrovnáním vypracovala dvě slibné příležitosti. Nejprve Zongo hlavičkovým pokusem trefil zblízka tyč a úplně v poslední minutě utkání se Navas musel brilantně vytáhnout u rány Díaze. V nastavení mohl zvýšit na konečných 2:0 Baba Diawara, ovšem na přihrávku Diopa mu scházelo pár decimetrů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele