6. kolo
24.09.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Real Valladolid 1:1

Hostující trenér Juan Ignacio Martinez se vrátil na místo činu s novým týmem, na své bývalé svěřence však zcela nevyzrál. Obral je tedy alespoň o bod. Úvodní branka domácího Diawary Baby nezůstala bez odpovědi, ještě v rámci prvního dějství si cestu do sítě našel míč z kopačky Javiho Guerry.

Přes zdánlivě běžné skóre se o běžné utkání rozhodně nejednalo. Hosté na stadionu Ciutat de Valéncia hráli po červené kartě obránce Bergdicha o deseti, navíc museli čelit penaltovému kopu. Ten však brankář Marino za svá záda nepustil a stal se tak hrdinou hostujících fanoušků.

Už po třech minutách dostali hosté šanci ohrozit bránu Keilora Navase po centru od Rukaviny, ale s nebezpečnou hlavičkou si Navas poradil. Hostující hráči využívali přesných nahrávek a pasů od Lluise Sastreho, který zásoboval nabíhající kolegy jedním centrem za druhým. K nelibosti trenéra Juana Ignacia Martineze však ani jeden z nich nenašel adresáta v ideální pozici. Po dvaceti minutách se ke slovu dostali také domácí hráči, Rakušan Andreas Ivanschitz však díky obětavému Peňovu zákroku slavit gól nemohl.

Po chybě obránce Jesúse Ruedy mohl s míčem u kopaček na brankáře Marina pelášit Rubén García, ale skvělý Marinův zákrok levou nohou ještě skóre nezměnil. O to se postaral až Babá, senegalský útočník patřící Seville. Po skvělém centru Juanfrana odkopl kapitán Peňa míč pouze k Babámu, který propálil všechno, co stálo jeho projektilu v cestě - 1:0 pro domácí tým!

Ještě do konce první půle se však staly dvě zásadní věci, které ovlivnily průběh utkání. Nejprve se odražený míč dostal k záložníkovi Ebertovi, který jej nahrál Javimu Guerrovi a zkušený zakončovatel se nemýlil - srovnáno na 1:1. To ale nebylo vše - o minutu později fauloval Bergdich pronikajícího Babáho ve vápně a sudí Alejandro Jose Hernandez mu ukázal rovnou červenou kartu. Co víc, za faul ve vápně nařídil penaltu v neprospěch hostí, k níž se postavil záložník Ivanschitz a stál tváří v tvář brankáři Marinovi. Ten ale jeho úmysly odhalil a míč vyrazil!

Druhý poločas již rozhodně tolik zajímavých momentů a napětí nenabídl, zdůrazněme například pokus Papakouliho Diopa, se kterým Marino nic dělat nemusel. Aktivní domácí hráči se snažili dostat soupeře pod tlak, paradoxně měl ale brankář Mario méně práce, než v prvním poločase. Zvýšit aktivitu na hřišti se pokoušel Kamerunec Aloys Nong, který po Juanfranově centru zasáhl jen tyč!

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Levante UD 1:1 Real Valladolid

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele