8. kolo
05.10.2013 20:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Madrid 2:3

Levante dokázalo na svém hřišti potrápit favorizovaný Real Madrid, když prohrálo s favority z hlavního města jen těsně 3:2. Přestože bílý balet dvakrát prohrával, dokázal nakonec napínavé utkání otočit díky gólům Moraty a Cristiana Ronalda v závěru utkání.

První minuty zápasu patřily spíše domácímu celku, který velkým nasazením kompenzoval své slabší individuální dovednosti. Z tlaku však Lavante nevytěžilo téměř nic, naopak iniciativu po 25. minutě převzali Los Blancos. Zajímavou standardní situaci pro Cristiana Ronalda vybojoval Benzema, portugalský kanonýr mířil z pětadvaceti metrů do zdi, od které se balón nebezpečně odrazil do brány domácích. Gólman Navas však dobrým zákrokem míč vyrazil na rohový kop. Dalším zajímavým počinem na trávníku byla až střela Diawary ze 45. minuty. López však předvedl svou extratřídu a konečky prstů vyrazil povedenou ránu mimo tři tyče.

V úvodu druhého poločasu sice dokázalo Levante svého soupeře opět zatlačit, ale první vážnou příležitost zaznamenal Real. V 53. minutě se ke střele dostal Ronaldo, jeho přízemní střela však pouze olízla levou tyč Navasovy brány. Hned o tři minuty později se ale již skóre měnilo. Povedený protiútok rozjel na pravé straně Xumetra, který krásnou přihrávkou našel na ofsajdové linii Diawaru. Senegalský útočník šancí nepohrdnul a placírkou překonal Lópeze - 1:0!

Real přispěchal s odpovědí hned v 61. minutě. Na rohový kop di Maríi si skvěle naskočil Sergio Ramos a bylo srovnáno - 1:1! Za nerozhodného stavu se hra opět o něco více otevřela a šance si vypracovávaly oba týmy. V 70. minutě se v obrovské příležitosti ocitl střídající Marcelo, když se k němu odrazil míč po ráně Benzemy. Brazilský obránce však svou střelu nedokázal stlačit pod břevno a mířil nad bránu Levante. V těchto chvílích se domácí dostali pod obrovský tlak Realu, ze kterého rezultovaly však jen nepřesné střely bílého baletu.

Houževnatá hra Levante přinesla ovoce v 85. minutě. Nakopnutý míč z levé strany zachytil těsně před Lópezem Nabil El-Zhar, jenž poté předvedl neuvěřitelně dlouhé obtočení kolem Sergia Ramose zakončené přesnou střelou za záda Lópeze - 2:1! Obránci Realu si při bránění El-Zhara počínali opravdu velmi naivně.

Radost domácích fanoušků ze skvělého výsledku trvala však jen krátce. V 90. minutě prošel skvělým způsobem do defenzivní linie domácích střídající útočník Jesé, přihrál Varanemu, jenž z první posunul na volného Álavro Moratu. Střídající Morata dostal dostatek volného prostoru na zpracování i následnou střelu - 2:2! Katastrofální konec zápasu domácích dokonal v samém závěru nastavení Cristiano Ronaldo. Po přihrávce Modriće napřáhla portugalská hvězda z hranice velkého vápna, Ronaldova utažená technická střela se po odrazu od tyče skutečně dostala za Navasova záda a obrat byl dokonán - 2:3!

Přestože Ancelottiho mužstvo opět nepodalo očekávaný výkon, Ronaldo nakonec zachránil čest bílého baletu a zařídil svému celku plný počet bodů ze hřiště Levante. Domácí tak dostali lekci ze hry do poslední minuty.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Já veřím v další ztrátu Realu:) tohleto určite bude težkej zápas:) +Real hrál ve středu,takže by taky nemusel být uplne nejčerstvejší:)

Reagovat
smazaný uživatel

:):):)

Reagovat
DreamTeam

tak na tohle se muzou vymlouvat leda tak tymy z Gambrinus ligy

Je zacatek sezony, tohle by mel byt ten nejmensi problem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
boryland

1:1....

Reagovat
smazaný uživatel

typ: 3:1 (2xCR7,1xIsco)

Reagovat
smazaný uživatel

pro Levante ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
loki5

To jsou halůzáci to je neskutečný :-D.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neskutočny zapas :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

¡Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi nekdo rict jak hraje bale?

Reagovat
loki5

Nemůže jeikož nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle otocky sou neskutecny, 90 a 90+4, to sou mi veci, musi bejt tlak jak svine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele