30. kolo
27.03.2014 22:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Betis poprvé v sezoně vyhrál venku a boj o záchranu nevzdává

Real Betis stále živí naději na zmrtvýchvstání ze dna tabulky, naposledy porazil Levante na jeho vlastním hřišti 3:1. Jde vůbec o první venkovní výhru Betisu v celé dosavadní sezoně. O výhře Andalusanů rozhodly dvě branky po změně stran zásluhou Moliny s Castrem.

Ještě před měsícem jen málokdo mohl věřit, že Betis ještě dokáže promluvit do boje o záchranu, situace vypadala naprosto neutěšitelně. Po nástupu nového trenéra Gabriela Calderóna však přece jen přišlo více pozitivních výsledků a díky výhře ve Valencii ztrácí na nesestupové příčky sedm bodů. Jestli ke slušné domácí formě nyní přidají zelenobílí i uhrané body ze stadionů soupeře, může se stát všechno.

O první branku zápasu se postaral hostující Sevila již po třinácti minutách hry. Levante, jehož možné pohárové ambice dnešním výsledkem nejspíš definitivně vzaly za své, se pokusilo o okamžitou odpověď, a to úspěšně. David Barral ještě na brankáře Adána ranou zblízka nevyzrál, ale s blížící se odehranou půlhodinou vyrovnal na 1:1 Papakouli Diop střelou z hranice pokutového území po přihrávce Jordiho.

Do konce první půle ještě na obou stranách došlo k několika zmařeným šancím. Hostující Leo Baptistao již uvnitř šestnáctky pouze přestřelil a Adán musel předvést další pohotový zákrok při pokusu Barrala. Gólman Betisu se měl co ohánět i po změně stran, kdy zkoušel zdálky jeho pozornost Pedro Ríos.

Klíčovým momentem utkání se nakonec ukázalo být Calderónovo rozhodnutí pustit do hry útočníka Molinu. Ten totiž téměř okamžitě po svém nástupu v 69. minutě vstřelil gól na 2:1 po Baptistaově pobídce. Když o sedm minut později na svého útočného kolegu navázal i Rubén Castro ranou zblízka, nebylo o vítězi pochyb.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele