22. kolo
01.02.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Rayo Vallecano 0:0

Rayo Vallecano konečně zastavilo sérii porážek, když na půdě Levante uhrálo remízu 0:0. Na jeho potížích se sestupem však ani tento získaný bod nic nemění. Domácí se i nadále drží v horní polovině tabulky, kde mají momentálně stejný počet bodů, jako jejich městský rival Valencie.

Stadion Ciutat de Valencia nabídl vyrovnané střetnutí, kde bylo rušno hlavně na počátku a konci zápasu. Ani jeden z celků však své šance nezužitkoval. Jako první zkoušel štěstí Andreas Ivanschitz, ovšem brankář Raya Rubén Martínez si s jeho ranou poradil a načal tak svůj povedený výkon večera. Jeho protějšek Keylor Navas, jenž se pro změnu vytáhl v minulém kole proti Seville, kde Levante zvítězilo 3:2, musel skvěle zasahovat při trestném kopu Trashorrase. Ještě předtím navíc Raúl Baena nastřelil poskakující míč zpoza šestnáctky do vnějšku Navasovy tyčky.

Zbylé šance první půle připadly Davidu Barralovi. Ten však napoprvé po zaváhání obránce hostů Saúla Ňigueze nedokázal pozorného Rubéna překonat a poté ještě dvakrát v nadějných pozicích mířil zoufale nepřesně. Po změně stran se hra uchýlila spíše k neurovnanému střídání držení míče ze strany na stranu bez větších šancí. Až závěrečná desetiminutovka znovu nabídla drama. Nejprve Saúl poslal hlavičkou po rohovém kopu míč jen těsně vedle tyčky a následně musel Rubén znovu perfektně zasahovat proti samostatnému průniku Barrala.

V posledních minutách ještě mohl rozhodnout Baba Diawara, jenže z obtížného úhlu zamířil kousek za zadní tyč. Když pak neuspěl ani Diop se svým přímým kopem, rozešli se Levante s Rayem nerozhodně 0:0. Hosté nyní mohou nervózně čekat na výsledek nedělního zápasu Elche s Almérií, protože v případě výhry Elche se jejich ztráta na záchranu může vyšplhat již na sedm bodů.

Autor: Martin Kantor / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rozpis budcich zápasov Raya:

Rayo Vallecano - Málaga CF

FC Barcelona - Rayo Vallecano

Rayo Vallecano - Sevilla FC

Rayo Vallecano - Valencia CF

Real Sociedad - Rayo Vallecano

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase:

Reagovat
smazaný uživatel

Levante sa hralo na "údržbársky fotbal" a čakalo na brejky, Rayo, keďže atakovalo výsledok sa snažilo o držanie lopty, ale kooperacia medzi hráčmi vyzerala tak, ako keby mužstvo bolo prvýkrát pokope. Úroveň predvedenej hry mala poloamatérsky charakter, pričom bolo badať, že Levante dodržuje naordinovanú taktiku, ale zo strany Raya absolútne chýbala chuť hrať sa s loptou a celkový dojem bol taký, nemastný-neslaný. Tipoval som, že toto bude fotbal na ktorý sa bude radosť dívať .....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele