12. kolo
03.11.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Granada CF 0:1

Favorizované Levante padlo v utkání proti Granadě! Nyní jedenáctý tým tabulky totiž gólem z nastavení porazil domácího soka a raduje se ze tří bodů.

I když papírovým favoritem tohoto duelu byli domácí, jako první se do šance dostali hráči hostí - Pereirův pokus musel brankář Navas nadvakrát krýt. Pereira se do zakončení dostal také o pár minut později, když jen těsně nedokázal usměrnit centr za záda Navase. Granada nadále útočila, dvě zajímavé rány si do zápisníku připsal El Arabi. Ani jedna z nich však brankáře Navase nepřekonala. Průběh zápasu se zdál jednoznačný, ale domácí hráči se nenechali zviklat ofenzivním pojetím soupeře a trpělivě čekali na svou příležitost.

Ta se jim naskytla po dvaceti minutách, když byl do služby povolán brankář Roberto. Jeho pozornost si totiž vyžádal projektil Diopa, který mířil k tyči. Levante využilo chvilkovou nepozornost obránců a jalo se útočit. Nabil El Zhar byl totiž v pokutovém území faulován Iturrou a sudí pískl pokutový kop! Brankář Roberto tak musel čelit těžké situaci. El Zhar se ale nepředvedl v nejlepším světle a s pokutovým kopem naložil velice špatně. Roberto se tedy stal hrdinou a zachoval pro hosty remízový výsledek.

Ke konci první půle se hosté začali vzpamatovávat z náhlého tlaku Levante, což se projevilo zvýšenou aktivitou ve střelbě. O ni se pokoušel především mladík Diego Buonanotte, který díky skvělé míčové ekvilibristice proháněl soupeřovy obránce. Po faulu domácího El Zhara dostali domácí další velkou příležitost ke změně skóre - Rubén García však svůj projektil napálil jen do připravené zdi.

Domácí brankář Keilor Navas musel zasahovat také čerstvě po návratu ze šaten, když jej k zákroku donutila rána Rica. Záložník Buonanotte navázal na dobré představení z první půle a nebýt zásahu obránce Navarra, hosté se mohli dostat do vedení. Ze spolupráce s Buonanottem těžil o pár minut později Recio, ale jeho střela se stočila nad bránu.

Levante se pokoušelo vstřelit rozhodující branku stále silněji, ale po pádu Garcíi v pokutovém území se domácí fanoušci hvizdu hlavního arbitra nedočkali. Navarrova hlavička po dobře zahraném rohovém kopu také k prvnímu napnutí sítě nevedla, útok Levante pro změnu zastavil střídající Brahimi. Do velké šance se dostal El Arabi, ale jeho pokus vyrazil brankář Navas nad břevno své brány. Klíčovým tahem celého zápasu bylo střídání deset minut před koncem, když v dresu hostující Granady odešel ze hřiště unavený Buonanotte, jehož nahradil Piti.

Právě ten totiž učinil zásadní rozdíl, když v nastaveném čase druhé půle perfektně zahrál přímý volný kop! Tři minuty před konečným hvizdem hlavního arbitra fauloval Navarro Pitiho a právě střídající hráč přesnou ranou ze standardní situace rozhodl! Tři body si po právu odváží hosté a stoupají na jedenáctou příčku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele