10. kolo
26.10.2013 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Levante UD - Espanyol Barcelona 3:0

Levante opět potvrdilo, že se mu v této sezóně daří. Na svém hřišti tentokrát jednoznačně přehráli Espanyol Barcelona v poměru 3:0. Dva góly si připsal Nabil El Zhar a jednou se přesně trefil Babá. Levante tak v neúplné tabulce poskočilo už na sedmé místo, Espanyol se zatím propadl na osmou pozici.

V zápase jako první zahrozili hosté. Konkrétně Stuani, jenž se v 10. minutě obratně dostal k hlavičce v oblasti malého vápna, pokus argentinského útočníka ale skončil těsně vedle brány gólmana Navase. Poté už tahali za delší konec domácí. Ve 24. minutě Nabil El Zhar skvěle vystihl rozehrávku hostí a sám se řítil na branku Espanyolu. Za záchrannou brzdu proto musel zatáhnout Víctor Sánchez. Přestože se nedovolený zákrok stal za hranicí velkého vápna, rozhodčí akci posoudili jako penaltovou a sám El Zhar pokutový kop s přehledem proměnil - 1:0!

Neuplynuly ani dvě minuty a skóre se měnilo podruhé. Z levé strany výborně centroval nezastavitelný El Zhar na hlavu Babá a senegalský útočník neměl problém umístit svou střelu ke vzdálenější tyči - 2:0! Hosté mohli rázně odpovědět, kdyby ve 32. minutě nepředvedl skvělý zákrok domácí gólman Navas proti střele Sáncheze. Hosté byli po obdržené druhé aktivnější, ale gólový efekt se ne a ne dostavit.

Po změně stran pokračovala chytrá hra domácích na brejky, čehož Levante využilo hned v 51. minutě. Dlouhý nákop brankáře Navase zachytil na půli Espanyolu Babá, jenž nejspíš dílem štěstí přesně našel nabíhajícího El Zhara. Marocký středopolař využil své rychlosti a z hranice velkého vápna vypálil nechytatelnou pumelici za záda bezmocného Kiko Casilli - 3:0!

Hra Levante po třetím vstřeleném gólu poněkud ochabla a hosté se drali za snížením třígólového manka. V 63. minutě však Levante skvěle podržel gólman Navas. Střela Espanyolu z velkého vápna se po sérii tečí dorazila od tyče a následnou dorážku Cordoby reflexivně vyrazil na rohový kop Navas. Celá akce tak jen podtrhla smůlu, která charakterizovala hru hostí po celý zápas, v němž už žádný další gól nepadl.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele