26. kolo
01.03.2014 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Levante UD - CA Osasuna 2:0

Levante i nadále pokračuje v nadprůměrných výkonech a místo starostí s bojem o záchranu úspěšně usiluje o kvalifikaci do evropských pohárů. Sobotní večer ovládl klub z Valencie zcela přesvědčivě, když porazil Osasunu 2:0, přestože dohrával poslední půlhodinu v desíti.

Ještě v období vánoc to s celkem Joaquína Caparrose nevypadalo vůbec dobře, vždyť prohrál hned šest ze sedmi tehdy jdoucích utkání. Ovšem od čtvrtého ledna, kdy Levante podlehlo v derby Valencii 2:0, se povedlo nastartovat úctyhodnou sérii, která nyní čítá již osm zápasů bez porážky. Nejnovější korálek na této šňůře je hlavně zásluhou branek Papakouliho Diopa a Rubéna Garcíi z první půle, byť červená karta pro Víctora Casadesúse po hodině hry znamenala jisté neočekávané komplikace.

Ani výhoda vyššího počtu hráčů v poli však Osasuně nepomohla k návratu do zápasu, a tak si Levante drží skvělou sedmou příčku se sedmibodovým odstupem na šestý Real Sociedad. Ten nyní čeká náročný nedělní duel v Seville, a tak se dá čekat, že náskok Basků dost možná nepovyroste. Osasuna po sobotní prohře zůstává ve středu tabulky a na rozdíl od svého soupeře také přišla o povedenou sérii nedávných výsledků.

Klub z Pamplony totiž vybojoval hned sedm bodů z posledních tří kol, včetně šokujícího vítězství 3:0 nad adeptem na ligový titul, Atléticem Madrid. A i na Levante začali hosté slibně, když se v úvodu prodral do zakončení Álvaro Cejudo, byť přestřelil. Následovalo však kruté vystřízlivění, neboť hned ve čtvrté minutě se senegalský reprezentant Diop dostal k přihrávce Ivanshitze a z hranice šestnáctky poslal domácí do vedení.

Osasuna se pak sice pokoušela o co nejrychlejší odpověď, ovšem brankář Keylor Navas byl při ráně Riery pozorný. Když pak minul Armenteros, začalo se znovu herně probouzet i Levante a ještě do poločasu také přidalo druhý gól večera. Tři minuty před odchodem do kabin totiž Rubén vypálil pravačkou po rozehrávce Garcíova přímého kopu a trefil se přesně za záda Andrése Fernándeze.

Čtvrthodinu po změně stran narušil dominanci a poklid domácích Casadesús, jenž uviděl za faul na Cejuda červenou kartu. Keylor Navas však žádné inkasované branky nepřipustil a několikrát kvalitně zasáhl při střelách Riery, Armenterose i Acuni z nastaveného času. Levante tak zvítězilo 2:0 a může jet příští týden na půdu Realu Madrid ve skvělém rozpoložení.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 jak cyp

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele