32. kolo
07.04.2014 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 1:2

Bilbao si pojistilo čtvrté místo v La Lize a díky těsnému vítězství na půdě Levante si na chvíli může oddychnout od konkurence. Levante je po prohře na průběžné desáté příčce.

Aktivnější Athletic se sice nemohl těšit z čistého konta, ale v podstatě nedovolil soupeři skórovat. Jedinou branku Levante si totiž vstřelil Mikel San José a překonal vlastního brankáře. Tři body berou hosté především za výbornou první půli, v níž skórovali dvakrát a jejich šance na Ligu mistrů dál žijí.

Ander Herrera hledal ve druhé minutě nabíhajícího Aritze Adurize, ale ten si neporadil s bránícím Rodasem. Levante poté hru trochu vyrovnalo, ale plány na tři body mu mohl vzít Mikel San José. Ten se totiž postavil k nařízenému pokutovému kopu po faulu Juanfrana, ale jeho střela zamířila těsně vedle tyče! To ale hosty mrzet nemuselo, protože jen o pár minut později se Markel Susaeta dobře zorientoval v pokutovém území, našel nahrávkou nabíhajícího Aritze Adurize a zkušený útočník si s lehkou tečí obránce poradil.

Velmi aktivním se dnes jevil Iker Muniain, který na straně větral obranu soupeře hned několikrát. A když mu štěstí nepřálo v kombinaci nebo samostatném průniku, pokoušel se oceňovaný ofenzivní hráč zakončovat. Jeho rána z dvacáté minuty navíc rozhodně nevypadala špatně, ale nakonec mířila těsně nad břevno. Po půl hodině hry museli Baskové poprvé sáhnout k neplánovanému tahu, když se zranil Mikel Rico a musel být nahrazen Erikem Moránem. Brankář Navas mnoho práce až do konce poločasu neměl, jen před odchodem do kabin ho znovu zneklidnil roh Athleticu.

A to tak, že brankář Levante musel do sítě pro míč. Aktivní Ander Herrera si zopakoval ofenzivní sklony, vybojoval míč a našel jím přesně hlavičku nabíhajícího Aritze Adurize. Ten se nerozpakoval, opět ukázal výtečný cit pro výběr místa a hlavičkou k tyči vstřelil svůj letošní ligový třináctý gól - 2:0.

Také po změně stran Baskové nadále útočili, protože dobře rozehrané utkání nechtěli zbytečně dramatizovat. Ani průnik rychlíka Susaety ale nenašel svůj cíl. Brankář Iraizoz nemusel zasahovat ani po akci Barrala, který kombinoval s Garciou. Jinak se ale Levante probudilo a snažilo se častěji držet míč a především aktivně napadat. Hosté s tím evidentně moc nepočítali a byli překvapeni.

Jejich údiv se změnil v zajímavou zápletku po hodině hry, když průnik Rubéna Garcii pokračoval až do pokutového území, odkud Garcia pálil. Dnes nepřesně hrající Mikel San José, který v první půli neproměnil pokutový kop, se do statistik zápasu zapsal ještě jednou a opět negativně. Ve snaze zablokovat míč si jej nešťastně srazil do vlastní brány a dal Levante naději na body.

Vše mohl do klidového režimu uvést Iker Muniain, ale jeho průnik brankář Navas zablokoval. Na opačné straně se do vápna probíjel střídající útočník Babá, ale jeho akci zastavil výtečný Gorka Iraizoz. Svůj třetí gól mohl dnes přidat Aritz Aduriz, ale osamocen před brankářem Navasem neuspěl ani nadvakrát. Hosty to ale mrzet nemusí, protože si nakonec připisují tři body a vítězí.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a to budeme hrat nohami rukami zapojime rozhodcu a este popripade aj chvostom (ak nam nejaky dovtedy dorastie).

Reagovat
smazaný uživatel

Takze zazrak sa nekonal,

Reagovat
Lof

Reagovat
Robík

2::3

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lof

1:3

Reagovat
hradec

Levante UD 1:1 Athletic Bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele