15. kolo
01.12.2013 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Sevilla FC 1:2

Andaluská derby se začínají stávat specialitou Sevilly. Ta i podruhé za sebou přemohla lokálního rivala, tentokráte z Granady, a zvítězila 2:1. Mužem zápasu se stal jednoznačně Carlos Bacca, jenž první branku dal a druhou připravil spoluhráči z útoku Kevinu Gameirovi.

Svěřenci Unaie Emeryho mohli jít do vedení již v páté minutě, ovšem brankář Roberto byl rázně proti a Figueirasův pokus zblízka zastavil vytrčenou nohou. Po třiadvaceti minutách hry však ani on nezabránil tomu, aby se hosté přece jen ujali zaslouženého vedení. Jeison Murillo trestuhodně nezvládl odklidit jednoduchý nákop, který se tak dostal k Baccovi. Útočník Sevilly po pár dotycích s míčem rázně napřáhl zpoza šestnáctky a přesně se trefil na vzdálenější tyč granadské branky.

Poté se poprvé do popředí dostal i gólman Beto, jehož v osmatřicáté minutě prověřil hlavičkovým pokusem Piti. Portugalský brankář si však s jeho ranou poradil, stejně jako i s pokusy Angula a El-Arabiho, a tak se do šaten šlo za stavu 1:0 pro hosty. Po změně stran Granada pokračovala ve stálém tlaku a po stále neúspěšných střelách Yebdy s Ricem se přece jen dočkala krátce po hodině hry. Daniel Carriço totiž zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. Ten s klidem proměnil Brahimi a domácí byli rázem na koni.

Přestože však Granada měla více ze hry a vytvářela si jednu střeleckou příležitost za druhou, nedokázal se nikdo z jejích hráčů prosadit. Byli to naopak hosté, kdo zásluhou střídajícího Gameira ukořistili všechny body a připsali si třetí výhru v řadě.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele