19. kolo
10.01.2014 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Granada CF - Real Valladolid 4:0

Granada si až nečekaně snadno poradila s Realem Valladolid a prohloubila tím jeho krizi. Díky čtyřem vstřeleným brankám a čistému kontu se prozatím usídlila na průběžné příčce, v případě hostí se dá očekávat posun směrem do sestupového pásma.

Motivovaná Granada čtyřmi brankami smetla hosty z Realu Valladolid, kteří nedokázali propasírovat míč za záda brankáře Roberta Fernándeze. Granada si nechala po dvou gólech do každého polořasu, na vysoké výhře domácích měl velký podíl zejména dvougólový střelec Recio.

Nutno říct hned na úvod, že Granada si výhru zcela jistě zasloužila a jasné skóre demonstrovala také na hřišti. Podporována vásnivými fanoušky hnala se od prvních minut do vápna soupeře. I díky včasným zákrokům obránců Realu Valladolid se ale v prvních deseti minutách nedostala do vyložené šance. Až po jejich uplynutí se Piti díky skvělému krytí míče dostal až před brankáře Mariňa, ale na něm si vylámal zuby a nechal jej připsat si první velmi důležitý zákrok. S další expresní zásilkou na bránu hostí spěchal Brahimi, ale jeho pokus byl včas zablokován. To ale Granadu příliš mrzet nemuselo, neboť se domácí záhy dostali do vedení.

Centrovaný míč od aktivního Brahimiho zpracoval Piti pro nabíhajícího Jeisona Murilla, který si se zakončením příliš hlavu nedělal a míč poslal do sítě - 1:0.

Stejně usnadněnou pozici měl o deset minut později Recio, ke kterému propadl na zadní tyči míč a mladý záložník uklidil balon do sítě. Obrana hostí opět zaspala, když nedokázala pokrýt již několikátý rohový kop a pohotový Recio se mohl radovat poprvé v dnešním utkání.

Ve zbylých momentech prvního dějství jsme se žádného výrazného ofenzivního snažení nedočkali - Granadě dvoubrankové vedení v pohodě stačilo, aby kontrolovala hru a hosté jim dnes opravdu nebyli zdatným konkurentem. A tak i když se po nástup ze šaten hostující jedenáctka snažila výrazně ovlivnit hru ve svůj prospěch, opět díky nepozornosti inkasovala. Festival vyložených hrubek pokračoval špatnou rozehrávkou hostí, kteří nahráli přímo do běhu Reciovi a hbitý záložník si připsal druhou branku. Recio je v Granadě pouze na hostování, jeho výkon ale musel funkcionáře domovské Málagy hodně těšit.

Na dnešní duel nebude s láskou vzpomínat Sastre, který sice nastoupil jen coby střídající hráči na začátku druhé půle, ale po pouhých patnácti minutách na hřišti se zranil a musel střídat. Již pouze z kabiny tedy sledoval poslední zásah dnešního duelu, když se pár minut před koncem trefil Youseff El Arabi. Francouz s marockými kořeny měl veliké štěstí, protože se k němu dostala vybídka od Rica přesto, že se nalézal v ofsajdovém postavení. Sudí Ayza Gámez ale nepředvedl právě briskní úsudek a branku uznal. To nic nemění na faktu, že dnešní předehrávka se Realu Valladolid rozhodně nepovedla a hrubé chyby v obranné fázi jej stály body.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele