17. kolo
21.12.2013 22:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Granada CF - Real Sociedad 1:3

Real Sociedad dál bojuje o první příčky, díky kterým by rád postoupil do pohárové Evropy. Další výrazný krok k tomuto cíli učinil v sobotu večer, když si poradil s domácí Granadou. Na její zdolání stačily dvě branky Carlose Vely a jeden zásah Antoineho Griezmanna.

San Sebastianu se podařilo udržet pátou pozici a Vánoce stráví na celkem solidním místě. Pomohla mu k tomu sobotní výhra nad domácí Granadou, za kterou se prosadil pouze Piti. Jeho branka sice umazala čisté konto brankáře Claudia Brava, ale na body nestačila. I kvůli této ztrátě Granada klesá na jedenáctou příčku.

Piti byl v úvodu zápasu hodně aktivním mužem, ale ani jeden z jeho dvou projektilů v prvních pěti minutách svůj cíl nenašel. Do útoku se v dresu Granady hrnul také mladý Youseff El Arabi, jehož pokus musel likvidovat až brankář Bravo. Celkově se ale jednalo o velmi pohledný a kombinační zápas, takže se diváci na stadionu Nuevo Los Cármenes rozhodně nenudili. Dalších pár minut se neobešlo bez nepřesností, ale bylo jasné, že aktivitu začínají přebírat hostující hráči. Obranu Granady zneklidňovaly především průniky mladého Francouze Antoineho Griezmanna a jeho následné centry. Problémem byla malá podpora nápadů ofenzivní hvězdy.

Po nepatrném faulu se Real Sociedad San Sebastian dostal k zahrávání volného přímého kopu, míč si postavil mladý záložník Markel Bergara. Jeho rána mířila velmi dobře, ale na poslední chvíli pro míč doplachtil brankář Roberto Fernández. Tlak San Sebastianu narůstal, takže diváci pochopitelně čekali nějakou branku. Jejich miláčci je nezklamali, protože patnáct minut před koncem první půle se k nahrávce Griezmanna dostal Carlos Vela a s velkou dávkou štěstí překonal bezmocně zasahujícího Roberta - 1:0.

Nicméně, domácí tým nesložil zbraně a pokračoval ve snaze o srovnání. Tempo zápasu možná opadlo, ale bylo to způsobeno především uklidněním hostující jedenáctky. Toho domácí Granada využila jen o chvíli později, když Piti vypustil z kopaček krásnou ránu z pětadvaceti metrů, která skončila až za zády brankáře Claudia Brava!

Přesto jsme ještě v prvním poločase viděli jednu branku. Vedení totiž tři minuty před odchodem do kabin strhl na stranu Realu Sociedad Antoine Griezmann, který střelou zpoza vápna našel malou mezeru u Robertovy tyče a skóroval!

Druhé dějství již tolik akcí nepřineslo, protože unavená Granada nedokázala najít recept na dobře sehranou obranu hostí, navíc jí chyběly síly. Za dalších deset minut se o korigování pokoušel snad jen Brahimi, jehož střela minula o pár centimetrů břevno Bravovy brány. Ve zbylém čase nepouštěli hosté svého soka do žádných velkých šancí, naopak se sami rozhodli pojistit své vedení. Markel Bergara našel přesným pasem nabíhajícího Carlose Velu a někdejší hráč Arsenalu Londýn nechytatelnou ranou prostřelil brankáře Roberta.

Tím uzavřel střelecký účet svůj i celého utkání, přestože jsme se ještě několika šancí dočkali. Svou největší promarnil El Arabi, který v nadějné pozici přestřelil bránu, po něm se ukázal ještě střídající Riki. Ani jeho pokus však nezamířil do sítě, takže spokojenější Vánoce budou mít v San Sebastianu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, marca.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
RS

0:2 v suchým triku

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele