24. kolo
16.02.2014 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Real Betis 1:0

Vyhecované andaluské derby ovládla Granada, která v domácím prostředí porazila Real Betis 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Piti po půlhodině hry, na obou stranách se navíc v závěru utkání jednou vylučovalo a k tomu rozhodčí Teixeira Vitienes musel ukázat i devět žlutých karet.

Granada do zápasu vstupovala sice s komfortním náskokem deseti bodů na svého soupeře, což ovšem nic neměnilo na tom, že se nacházela na posledním nesestupovém místě v ligové tabulce. Do zápasu také domácí vstoupili lépe a přinutili brankáře Adána hned ke třem zásahům v úvodních dvou minutách. Postupně své štěstí zkoušeli Brahimi, El-Arabi a Rico. V sedmé minutě poprvé zahrozil i Betis prostřednictvím Rubéna Castra, ale jeho chabá rána gólmana Fernándeze nezaskočila.

V šestadvacáté minutě sice ještě El-Arabi po přímém kopu Pitiho ještě na Adána nevyzrál, ovšem strůjce této šance se pět minut nato prosadil sám. Brance předcházel dlouhý nákop stopera Tiaga Iloriho, jenž ve Španělsku hostuje z Liverpoolu. Ve zbytku poločasu sice hosté krátce herně dominovali, i tak se jim však nedařilo vyrovnat. Nonova střela byla zablokována pozornou obranou a Castrův pokus znovu pohodlně ukořistil Roberto.

Brzy po změně stran po faulu Rica na Castra rozehrál trestný kop Joan Verdú a Jorge Molina málem zařídil vyrovnání, jenže pětatřicetiletý gólman Granady i tentokrát skvěle při jeho hlavičkovém pokusu zasáhl a vyrazil jej mimo tři tyče. Závěr utkání prosytila množící se karetní napomenutí, a nezůstalo jen u těch žlutých. Do oslabení šla deset minut před koncem Granada, když Dani Benítez uviděl přímo červenou kartu za nehezký zákrok na Nona.

Naneštěstí pro Betis ani výhoda jednoho muže navíc v poli nic na konečném výsledku nezměnila. O jediný vzruch v nastaveném čase se postaral hostující obránce Amaya, jenž uviděl druhou žlutou kartu a následoval Beníteze předčasně do kabin. Granada tak slaví cennou výhru ze zápasu s přímým rivalem, Betis naopak prohlubuje své trápení a nic nenasvědčuje tomu, že by se ze dna tabulky ještě do konce sezony mohl zvednout.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele