31. kolo
31.03.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Levante UD 0:2

Fotbalisté Levante ukončili smolnou čtyřzápasovou sérii a na hřišti Granady dokázali zvítězit 2:0. O své výhře rozhodli hosté v druhém poločase díky brankám Navarra a Lópeze. Valencijští se se stejným bodovým ziskem čtyřiceti bodů přiřadili za devátý Espanyol a osmou Valencii, Granada drží třináctou pozici.

Granada byla po většinu zápasu ofenzivnějším mužstvem a rozhodně domácím hráčům nešlo upřít velkou touhu po vítězství. V zápase s Levante však jednoduše nedokázali najít recept na soupeřovu obranu a nakonec to byli Valencijští, kdo byl na konci zápasu šťastnějším celkem. V úvodu utkání zkusili červenobílí na svého soupeře vlétnout, kromě několika střel mimo a pár standardních situací se však k přímému ohrožení branky nedostali a ani reklamovaná ruka Davida Navarra v pokutovém území z 11. minuty nebyla posouzena jako penaltový zákrok.

První opravdu vážná příležitost přišla po půlhodině hry. Domácí Brahimi se na hranici velkého vápna dobře uvolnil a v pádu vyslal na Navasovu bránu povedenou ránu, jenže hostující brankář byl na místě a míč lapil do své moci. Na druhé straně mohl udeřit ve 41. minutě García, jenž se ocitl po přihrávce Casadesúse ve vápně domácích zcela osamocen, ale prudká rána po zásahu brankáře Granady nakonec skončila jen na břevně!

Entusiasmus z konce poločasu si hráči Levante přinesli i do začátku druhého. Nejprve Casadesús sám prokličkoval až před gólmana Roberta, v rozhodující chvíli ale přestřelil. Hosty to však nemuselo dlouho mrzet. Ve 48. minutě totiž předvedl potřebný důraz ve vápně Simão, kterému se sice na bránu vystřelit nepodařilo, nicméně míč se odrazil až ke kopačkám Davida Navarra a ten se štěstím procedil míč mezi nohama brankáře Roberta - 0:1!

S trochou štěstí to mohlo být v 52. minutě o dvě branky, kdyby se Garcíovi povedl lob přes vyběhnutého brankáře Roberta. Balón však proletěl jen těsně nad brankou. Domácí se všemožně snažili něco s utkáním udělat, nejnebezpečnějším hráčem Granady byl jednoznačně Brahimi, jenž nejčastěji táhl ofenzivu svého celku. Velkou příležitost spálil alžírský záložník v 72. minutě, když díky svému důrazu dostal v šestnáctce Levante k zajímavé střele, která ale skončila vysoko nad.

Levante bylo v Granadě přáno. V 85. minutě mohl rychlý protiútok zakončit David Barral, sám před brankářem Robertem ale ve skluzu neuspěl. O vítězství hostů tak definitivně rozhodl až 88. minutě střídající Pedro López. Zkušený obránce svým umem zastínil všechny útočníky na hřišti, když na hranici velkého vápna převzal míč od Diawary, balón si zaseknul a poté vyslal nechytatelný oblouček až za záda bezmocného Roberta - 0:2! Svůj vůbec první gól po třech letech strávených v dresu Levante si třicetiletý obránce bude pamatovat dlouho. I proto, že dal jeho týmu jistotu vítězství v těžkém zápase, po kterém má Levante už prakticky jistou záchranu v nejvyšší soutěži.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
hradec

Granada CF 1:1 Levante UD

Reagovat
ryzskej

Teda ta druhá branka byla luxusní, dobrá práce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele