9. kolo
20.10.2013 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Getafe CF 0:2

Getafe dokázalo zvítězit na půdě Granady v poměru 2:0. Domácí hráli většinu zápasu v oslabení a navíc pomohli soupeři vlastním gólem. Getafe tak bude i po devátém kole figurovat na pohárových příčkách, Granada zůstává v dolní polovině tabulky.

Hned z první vážnější akce zápasu mohli skórovat domácí. Ve 3. minutě propadl míč po rohovém kopu až k nehlídanému Brahimimu, ten však z bezprostřední blízkosti mířil vedle. Stejný hráč mohl udeřit ve 24. minutě, kdy se prodral přes obránce Laga, ale svou střelou našel jen dobře postaveného brankáře Moyu.

Nervozita, jež byla patrná na obou mužstvech, vygradovala ve 31. minutě. Za opakovaný faul loktem viděl domácí Pape Diakhaté druhou žlutou kartu, za následné protesty obdrželi žluté varování ještě Roberto Fernández a Diego Buonanotte. Do konce poločasu pak ještě zahrozilo Getafe. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Sarabia, jenže mířil těsně mimo.

Prakticky vzápětí po změně stran se hosté dostali de vedení. Ve 47. minutě poslal prudký centr zprava do pokutového území Granady Pedro León, ke smůle domácích jej však na první tyči místo odvrácení nasměroval do sítě obránce domácích Jeison Murillo - 0:1! Domácí hráči zůstali jako opaření a hned po osmi minutách mohl Roberto lovit míč ze své sítě podruhé. Psala se 55. minuta a na bránu domácích se řítil útok tažený aktivním Pablem Sarabiou. Ten se dostal až na hranici šestnáctky, kde krátkou přihrávkou našel Leóna. Ten se vůbec nerozpakoval a nechytatelnou střelou do růžku poslal svůj tým do dvoubrankového vedení!

Obrana Garandy byla po vyloučení Diakhatého jako v mrákotách. V 68. minutě se na hranici velkého vápna zjevili hned tři nehlídaní hráči Getafe, Colungova rána ale mířila vedle Robertovy svatyně. S přibývajícími minutami už Getafe kontrolovalo hru a zdálo se, že si pohodlně dokráčí k zisku tří bodů. Na konci druhé půle však měli hosté namále. Nejprve v první minutě nastavení propadl nebezpečný přímý kop Frana Rica až k Moyovi, který balón reflexivně vyrazil do bezpečí. Hned o minutu později se na bránu hostí řítil zcela sám Manuel Iturra, chilský záložník však svou šanci promrhal. Více se už do utkání nevešlo a Getafe tak uhájilo čisté konto a z Granady si odváží plný počet bodů za vítězství 2:0.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele