22. kolo
31.01.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Granada CF - Celta Vigo 1:2

Celta Vigo dokázala porazit domácí Granadu a díky získaným třem bodům se dočasně posouvá na jedenáctou příčku! Utkání začali lépe hosté, když se trefil Gustavo Cabral, ale ještě do poločasu srovnal domácí útočník Youseff El Arabi. Nerozhodný výsledek ale nakonec nezůstal, tři body Celtě zajistil Augusto Fernández.

Jako první si míč na silnější nohu připravil útočník Charles a brankář Roberto Fernández měl co dělat, aby jeho štiplavou ránu vytěsnil mimo tři tyče. To se mu nakonec povedlo, i když jen s obtížemi. Jinak ale první poločas rozhodně nebyl reklamou na ofenzivní pojetí. Hodně opatrné utkání s množstvím přihrávek a boje o míč ve středu hřiště - to byly hlavní atributy celého dnešního utkání. Tempo se výrazně nezvedlo ani s přibývajícím časem. Jako blesk z čistého nebe musel divákům připadat první gól, protože do té doby jsme rozhodně nebyli svědky festivalu šancí.

Krátce před půlhodinou odehraného času se po straně dokázal uvolnit mladík Rafinha, předložil míč nabíhajícímu Gustavu Cabralovi a jeho hlavička do protipohybu pozdě reagujícího brankáře Fernándeze poslala hosty do příjemného vedení!

Obdobná akce byla k vidění také na druhé straně, kam se odhodlal útočník Youseff El Arabi, ale jeho první rána mu nevyšla. A pozdější hlavička po zajímavém pokusu centrujícího Pitiho směřovala pouze do náruče připraveného brankáře Yoela Rodrígueze. Youseff El Arabi tak musel počkat až na samý závěr poločasu a do třetice všeho dobrého se prosadil. Z rohového kopu se míč od kopaček Frana Rica dostavil až k hlavičkujícímu El Arabimu. Ten byl sice tísněn, ale přesto dokázal nasměrovat míč za Yoelova záda!

Celta Vigo se hnala dopředu také zkraje druhého poločasu, kdy jí dokonce protihráči dali skvělou možnost. Špatně rozehraný postupný útok Granady se změnil v rychlý přechod do útoku Celty, který táhl Nolito. Když už se ale mladý útočník chystal zakončovat, vrhl se mu pod nohy vracející se Iturra a skvěle načasovaným zákrokem jej o šanci připravil. Když zbývalo do konce utkání sotva dvacet minut, vrhla se Granada do útoku. Ten dostal na starost El Arabi a jen centimetry oddělily jeho ránu od druhého gólu v zápase.

Když už se zdálo, že si oba týmy spravedlivě rozdělí po bodu, bylo Estadio Nuevo Los Cármenes šokováno. Dvě minuty před koncem utkání se totiž k rychlému přečíslení dostali hosté, míč si pod patronát vzal střídající Krohn-Dehli a po pouhých čtyřech minutách pobytu na hřišti vystřelil. Jeho rána sice gólem neskončila, ale díky své pohotovosti se z dorážky prosadil Augusto Fernández. Někdejší argentinský reprezentant tedy zajistil gólem za dvě minuty dvanáct tři body pro hosty. Poražená Granada se zatím usídlila na dvanácté příčce, dá se ale očekávat její pád k pásmu sestupu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
hradec

Granada CF 1:1 Celta Vigo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele