7. kolo
30.09.2013 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

El Arabi potopil Basky

Domácí celek zvítězil nad matným výkonem baskických Lvů, o oba góly se postaral dnes neúnavný útočník El Arabi. Pochvalu si ale zaslouží celé domácí mužstvo, zejména ve druhé půli soupeře jasně přehrávalo.

Utkání mezi Granadou a Bilbaem začalo přinejmenším velice rozvláčně, první větší šance jsme se dočkali až po deseti minutách. Domácí Nyom centroval do pokutového území, jeho pokus ale těsně před útočníkem El Arabim odvrátil obránce Gurpegi. Také Baskové se dostali do solidní šance, když si za obranu domácího celku zaběhl zkušený útočník Aritz Aduriz, jehož nepříjemnou střelu brankář Fernández vyrážel jen s obtížemi. Minisouboj v podání brankáře Fernándeze a útočníka Adurize dostal další pokračování o deset minut později, když Fernándezovi obránci zcela nezvládli ofsajd systém a nechali Adurize zakončovat. Jejich brankář ale vše napravil.

Nevýrazné tempo utkání pokračovalo i po půl hodině, až před koncem prvního poločasu se mohlo měnit skóre. To by ale rána levou nohou Markela Susaety musela mířit o pár centimetrů doleva. Granada oponovala střelou mladíka Diega Buonanotteho, jehož pokus z úhlu musel Gorka Iraizoz krýt.

Hned po rozehrání hosté z Bilbaa ukázali divákům, jak se brzy dostat k bráně. Jednoduchý nákop si na hranici velkého vápna zpracoval Susaeta a jeho technický pokus musel brankář Roberto Fernández krýt. Granada chtěla odpovědět obdobně, ale pozorná obrana baskických Lvů ji v prvních deseti minutách druhé půle k ničemu nepustila.

Když to domácímu týmu nešlo ze hry, na řadu přišly standardní situace. A rovnou ta pro brankáře nejméně oblíbená - pokutový kop. Baskové si ale na sudího Álvareze Izquierda budou ještě dlouho stěžovat. Jednak se jednalo o víceméně regulérní souboj o míč, který se navíc odehrál těsně za pokutovým územím! Co naplat, nervy ze železa prokázal El Arabi, a poslal svůj tým do vedení.

Zlepšit herní projev svého celku se pokusil střídající Iker Muniain, který vystřídal Gómeze. Do hry se dostal také žolík Oscar de Marcos, ofenzivní záložník zaujal místo Beňata. Ani dvojnásobné střídání však svěřencům trenéra Ernesta Valverdeho nepomohlo - na rohový kop si totiž naběhl Youssef El Arabi, který využil přizvednutí spoluhráče Diakhatého a hlavou skóroval!

Los Leones se trápili, zejména přechod do útoku v žádném případě nepůsobil harmonicky a lehce. Naopak Granada vedla o dvě branky a na jejím projevu bylo znát, že by ráda přidala další branky. Zejména dvougólový střelec El Arabi často napadal rozehrávku hostí. Po chybě stopera Mikela San Josého se dokonce El Arabi řítil sám na bránu Gorky Iraizoze, jeho tvrdou ránu ale zkušený brankář baskického týmu vyrazil.

Patnáct minut před koncem se málem Baskové dostali zpět do hry o body, ale de Marcos namířil svůj projektil jen nad břevno. Poslední minuty zápasu strávili hosté v křeči, domácím se díky dvoubrankovému náskoku dýchalo mnohem volněji.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
M1ck0

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy venku jsou zatím hrůza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele