30. kolo
27.03.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Villarreal CF 0:1

Villarreal nakonec uzmul Getafe tři body a po zásluze vítězí. Díky těsné výhře s madridským týmem Žlutá ponorka udržuje kontakt se šestým Realem Sociedad, který také zvítězil. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal Jérémy Perbet, který se prosadil již po pěti minutách.

Getafe se snažilo potěšit své fanoušky, kteří v podvečerní čas na stadion Coliseum Alfonso Pérez dorazili. Kombinace mezi Lafitou a Colungou ale nevyšla zcela podle představ a brankář Asenjo míč v pohodě lapil. Mohl tím založit zajímavý útok, který jeho spoluhráči přetavili v nápor. A tlak Villarrealu před pokutovaným územím domácích se stupňoval. Nakonec rezultoval v zajímavou akci hostů, kteří míč dostali až na volného Jérémyho Perbeta, ten se otočil kolem svého strážce a napálil míč za záda brankáře Codiny.

Villarreal se díky první brance uklidnil a jeho kombinace se staly přesnějšími. O ránu z větší vzdálenosti se pokusil Manuel Trigueros, který jen těsně nevyužil nahrávky od spoluhráče Ucheho. O svůj moment slávy se podobným zakončením pokusil ještě Sammir, který ale opět neseřídil správně mířidla a brankář Asenjo mohl v klidu odkopávat od své brány. Domácím se příliš kombinační hra nedařila, takže se pokoušeli o střelbu. S tou ale ani Míchel nepochodil. Po faulu na jeho osobu se Míchel dostal k míči, ale ani jeho pokus se příliš neujal.

Po dvaceti minutách se k další šanci dostal Perbet, jenže jeho nahrávku nedokázal volný Torres dost dobře využít a napálil ji jen do tyče! Trigueros se dostal k zakímavé akci, která skončila tečí mimo tři tyče a následným Triguerosovým pasem do vápna. Ani jeho pokus ale nenašel hlavu žádného z nabíhajících spoluhráčů a brankář Jordi Codina si v klidu poradil a míč stáhl pod svou ochranu. Jérémy Perbet byl dnes aktivním hráčem a hodně zlobil svého soupeře. Ani jeden z jeho dalších pokusů však nemířil přesně.

První půle příliš mnoho fotbalových akcí nenabídla, takže jsme si na výraznější šance museli počkat až do druhého poločasu. V něm se pokoušel prosadit Torres, jenže v přílišné horlivosti fauloval protihráče a zastavil tím akci celého týmu. Getafe mohlo srovnat krok, jenže Sammir pálil mimo tři tyče. Ani po hodině hry skóre neměnilo svůj stav, protože Pedro León zamířil mimo. Jeho rána sice vypadala nadějně, ale v poslední fázi se míč stočil vedle. V dalších dvou šancích se ocitli postupně Perbet a na druhé straně León, ale ani jeden z nich se mezi střelce dnešního klání nezapsal.

Pedro León hodně oživil herní projev svého týmu a od svého příchodu se mu dařilo poutat pozornost Villarrealu, ale střelecky se mu příliš nedařilo. Brankář Asenjo vytrvale držel čisté konto a musel rázně zasahovat proti Juana Valery, který z blízkosti mířil vedle. Perbet až do konce utkání zdržoval čas u rohového praporku, což splnilo účel a Žlutá ponorka si zajistila tři body.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele