37. kolo
11.05.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Sevilla FC 1:0

Getafe překvapivě porazilo pátý tým soutěže Sevillu 1:0 a učinilo velký krok k záchraně v Primera División. Jediným střelcem zápasu se stal v 70. minutě Sergio Escudero. Fotbalisté Getafe tak mají na první sestupovou příčku náskok tří bodů a k jistotě záchrany jim stačí remíza v malém madridském derby s Rayem.

Zápas byl velmi vyrovnaný od samého počátku, přičemž nepatrně lepším týmem byli domácí. V dresu Getafe byl velmi aktivní zejména pravý obránce Juan Valera, jenž se ve 14. minutě dostal do první velké šance zápasu. Zkušený bek si naskočil na přímý kop z pravé strany a hlavou jen těsně minul branku stráženou Javi Varasem. Getafe pokračovalo v aktivní hře a svého soupeře čím dál víc přehrávalo, zatímco Seville se nedařila zejména útočná fáze.

První vážnější příležitost hostů přišla až v 35. minutě. Zodpovědnost na sebe vzal Marko Marin, jenž se prosmýkl do vápna Madridských a z úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Césara. Ten si však s jedovatou střelou nakonec poradil. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Domácí naskočili aktivně i do druhé půle a finalista letošního ročníku Evropské ligy se často musel z tlaku Getafe osvobozovat jen za cenu vysokých odkopů. Nátlaková hra hostů však dlouho nepřenášela vyložené příležitosti. Až v 63. minutě se podařilo domácím výrazně ohrozit branku Sevilly. Po rohovém kopu hlavičkoval Lafita do břevna!

O sedm minut později se ale domácí fanoušci mohli radovat. Krásná fotbalová akce Getafe začala na pravé straně, odkud se míč dostal přes Lacena až k Sergio Escuderovi a čtyřiadvacetiletý obránce vyslal z poza velkého vápna nechytatelnou pumelici, která přesně zapadla k pravé tyči Varasovy branky - 1:0!

Getafe nepolevovalo ani po vstřelení vedoucí branky a nadále svého soupeře přehrávalo. Sevilla nepředvedla směrem dopředu prakticky nic a navíc mohl v 87. minutě rozhodnout po výborné práci Leóna Chorvat Sammir, jenže v obrovské příležitosti branku vysoko přestřelil. Sevilla se tak vrací do tréninkového centra na Slunečném pobřeží, kde se připravuje na středeční finále Evropské ligy, s prázdnou. Domácí se naopak radují ze zisku obrovsky cenných tří bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele