8. kolo
06.10.2013 19:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Betis 3:1

V podvečerním utkání na stadionu Coliseum Alfonso Pérez stříleli všechny branky vlastně jen a pouze domácí hráč. Třikrát se trefili do té správné sítě (Betisu) a jednou do vlastní. Černého Petra si vytáhl Rafa. Jinak se ale naštěstí pro domácí dvěma trefami zaskvěl záložník Pedro León.

Getafe pokračuje v honbě za poháry. Betis je sice hraje již tento rok, ale jeho rozdvojená pozornost nestíhá náročné tempo dvou elitních soutěží a výkony na domácí scéně jsou stále horší. Dnes to potvrdil madridský celek, který se trefil do jeho sítě hned třikrát.

Betis byl ale na počátku zápas jasně lepším týmem a jeho touha skórovat a ovládnout zápas byla více než zřetelná. Domácí hráči však výtečně pokrývali aktivnější útočníky Betisu. Sami odpověděli po deseti minutách hry, když se do dobré šance dostal Borja Fernández. Jeho rána však mířila těsně vedle tyče. Z hranice velkého vápna zkoušel štěstí také pozdější hrdina Pedro León, nyní se ale jen zastřeloval. Guillermo Sara tedy zasahovat nemusel. Po další akci Borjy se míč zastavil o tyč!

Hosté si varování aktivních domácích nevzali k srdci, muselo tedy přijít důraznější připomenutí. Postaral se o něj Pedro León, muž s vynikající kopací technikou. León je sice náchylný na zranění, ale dnešní večer patřil jen jemu - brankář Sara asi po standardní situaci čekal centr, místo něj však Pedro León zakroutil míč k tyči!

O sedm minut později Getafe zmařilo jakýkoli náznak vzdoru či pokusu o zdramatizování zápasu. Chybu obrany zaznamenal Adrian Colunga, po zpracování našel centrem hlavu Pedra Leóna a oslavenec vstřelil svůj dnešní druhý gól - 2:0.

Úvodní půlhodina bude bezesporu pro hráče Realu Betis nést označení "horor" - nelze lépe vyjádřit stav, do které se celý tým dostal. Na hrozivých 3:0 ve prospěch domácích totiž krásným obloučkem po přesném pasu za obranu zvyšoval Adrian Colunga.

Hosté si krizovou situaci uvědomili až po návratu ze šaten, když Cedric tvrdě vypálil. Ani domácím toto varování nestačilo, Realu Betis musel ale ke skórování pomoci hráč Getafe. Po centru z levé strany si totiž míč do vlastní brány srazil obránce Rafa.

Hosté pochopili, že při troše štěstí a o něco větší dávce aktivity by si mohli odvést nějaké body a začali se snažit. Na hlavičku nabíhajícího obránce Antonia Amayy si ale brankář Miguel Moyá počkal a chytil ji. Se svou troškou do mlýna dorazil také zkušený Jaime Gavilán, ale jeho dělovka mířila těsně vedle tyče. Přísnější kritéria by za svůj výkon v dresu hostí snesl snad jen mladíček Cedric, který se ale gólem nerozloučil - na zadní tyči mu k zakončení chyběl sotva krok.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele