19. kolo
12.01.2014 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Rayo Vallecano 0:1

Rayo Vallecano zvládlo madridské derby a z hřiště Getafe si odváží všechny body za výhru 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil Alberto Bueno v devětadvacáté minutě. Navzdory tomuto úspěchu ale Rayo zůstává stále v sestupovém pásmu.

Zatímco hosté setrvají do dalšího kola na devatenácté příčce s dvoubodovým odstupem za sedmnáctou Osasunou, Getafe po čtyřech porážkách v řadě desátým místem jen taktak drží první polovinu tabulky. Přitom domácí zachytili vstup do utkání a měli jasně více ze hry. Pablo Sarabia a Sergio Escudero se dostali každý do jedné šance, zatímco Rayo mělo problém alespoň přelézt s míčem na kopačkách polovinu hřiště na nějakou delší dobu.

V desáté minutě se zdálo, že uvidíme pokutový kop kvůli nastřelené ruce v pokutovém území Getafe, ovšem rozhodčí Carlos Clos Gómez se po poradě s čárovým kolegou rozhodl udělit pouze rohový kop. Svěřenci Paca Jémeze se začínali dostávat čím dál více do hry a co ještě Bueno nedokázal akrobaticky nůžkami, povedlo se útočníkovi Raya minutu před půlhodinou hry. Gálvezův přízemní centr našel v hloubi šestnáctky Buena, jenž pohodlně zakončil.

Hostující gólman Rubén Martínez musel být opět na pozoru při ráně hlavou po přímém kopu, na druhé straně nezahálel ani brankář Moyá, jenž si zadělal sám na problémy nevyvedeným vyběhnutím pro zneškodnění kolmice, ovšem Neryho Castilla nakonec zpacifikovala obrana Getafe. Borja Fernández poté zkoušel štěstí střelou z dálky krátce po změně stran, na opačné polovině znovu o pokutový kop žádal Ángel Lafita po pádu v šestnáctce, ovšem marně.

Stejně jako v první půli i tentokrát mělo Rayo pozvolný nástup, který následně gradoval v dominanci a tvorbu jedné šance za druhou. Střídající Adrián Embarba vystřelil z těžkého úhlu jen těsně vedle zadní tyče, a Adrián González pro změnu zahodil ještě slibnější možnost, když držel míč na kopačkách příliš dlouho a tváří v tvář Moyovi v úniku neuspěl.

Samotný závěr sice patřil Getafe, které se zoufale snažilo o vyrovnání, ovšem díky obětavé obraně, která se vrhala do vyslaných střel, již hosté utkání dovedli do vítězného konce. I páté madridské derby na prvoligové úrovni mezi těmito dvěma kluby tedy ovládlo Rayo Vallecano.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele