15. kolo
29.11.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Levante UD 1:0

Páteční předehrávka patnáctého kola tedy rozhodně fotbalovou podívanou nepřinesla, neboť oba celky se dost trápily. Méně z nich pak domácí Getafe, které až pár minut před koncem spasil Pedro León. Diváci ale rozhodně nijak nadšeni být nemohli.

Jako první se rozhodli zahrozit domácí hráči, ale střelu Borjy Fernándeze schytal první proti němu vybíhající hráč. Obětavý zákrok beka Juanfrana tedy brankáře Javiho Jiméneze osvobodil od povinností vystavit se střele, což hostující brankář jistě ocenil - Juanfran totiž zůstal ještě nějakou dobu silně otřesen. Ani hosté nezůstávali v počátku hry znatelně pozadu, nejvíce se do ofenzivních akcí pouštěl Nabil El Zhar. Jeho centry ale často nenacházely určeného adresáta, popřípadě se mladý záložník jen zastřeloval. Pokus o vysunutí nabíhajícího spoluhráče málem vyšel Pedrovi Leónovi, ale brankář Javi Jiménez rychle přečetl jeho úmysly a nebezpečnou kolmici včas zlikvidoval.

Do blízkosti pokutového území hostí zamířil také mladý španělský záložník Pablo Sarabia, který ještě nahrával lépe postavenému spoluhráči Pedru Mosquerovi. Jeho následný projektil ale mířil vysoko nad Jiménezovu bránu. Jinak jsme ale až do závěru první půle sledovali nepohledný a nezáživný fotbal plný soubojů a chabých pokusů o zajímavou akci. Úvod druhého dějství se zdál o mnoho poutavější - obránce Rafa vyprodukoval chybu, ze které mohl těžit opět rychlý El Zhar. Jeho technický pokus o obstřel brankáře Miguela Ángela Moyy však díky teči zamířil vedle tří tyčí.

Levante se chtělo ujmout vedení a mnoho mu k tomu nechybělo - po rohovém kopu se málem prosadil hostující záložník Papakouli Diop, ale jeho hlavička nakonec v síti neskončila. Přičinil se o to totiž skvělý zákrok brankáře Moyy, který reflexivně vyrazil míč na brankové čáře! Domácí naopak nevymýšleli nic složité a jejich laxní přístup diváky značně nebavil. O tom svědčí vlastně i návštěvnost - stadion Alfonso Perez byl poloprázdný. Kromě Pabla Sarabiy a Pedra Leóna se nikdo z hráčů Getafe vlastně ani nepokoušel překonat dobře fungující obrannou linii hostí.

Přesto se mohly zbytky domácích fanoušků radovat z vedení - nudu bez branek ukončil po chybě v rozehrávce Levante Pedro León, který si narazil míč s Diegem Castrem a překonal brankáře Javiho Jiméneze! Ne že by se v závěru utkání se šancemi roztrhl pytel, ale jejich počet se oproti prvému poločasu zvýšil téměř o polovinu! Jedinou akci posledních deseti minut se totiž připravili hosté. Střídající útočník Aloys Nong propasíroval míč až k nabíhajícímu Sergiu Pintovi, jehož ránu zastavilo břevno brankáře Moyy. Výsledek je to možná nespravedlivý, ale i díky němu je Getafe na šesté příčce. Levante patří v neúplné tabulce La Ligy třinácté místo. Dnes ale rozhodně mohlo domácímu týmu nějaké body odejmout...

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No hezky si to Levante podělali, Pedro León dokáže trestat a snad už taky naplní svůj potenciál a dočká se nějakého většího klubu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele