28. kolo
14.03.2014 21:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Getafe CF - Granada CF 3:3

Getafe si ve strhujícím zápase s Granadou body pouze rozdělilo. Oba brankáři byli poraženi třikrát, což bylo pro oko nezaujatého diváka skvělou podívanou.

Už po dvou minutách bylo jasné, že se Getafe pokusí o brzký gól. Ciprian Marica hledal dobrou přihrávkou volného Pedra Leóna ale obrana Granady nakonec slibně se vyvíjející akci zastavila. Hra na soupeřově polovině se Getafe evidentně líbila a o pět minut později se domácí dostali do zaslouženého vedení. Ciprian Marica využil svou rychlost, utekl marně stíhajícímu Iturrovi a technickou ranou pod břevno překonal brankáře Roberta.

To si však hosté nechtěli nechat líbit a El Arabi po chybě domácí obrany neskóroval jen díky úsilí brankáře Codiny. Prvním problémem pro domácí hráče bylo zranění Diega Castra, který musel střídat. Dalším problémem byla zvýšená aktivita hostujícího celku. Rico odcentroval na nabíhajícího El Arabiho a Codina měl štěstí, že jeho hlavička mířila o kousek vedle. Codina musel řešit ošemetnou situaci také o pár minut později, když musel vyrážet hlavičku Murilla. Nakonec muselo Codinovi pomoci břevno. Po půlhodině hry zazvonila také tyč Codinovy brány, kterou nastřelil Mohammed Fatau.

Getafe si již dlouhou dobu koledovalo o potrestání a k němu došlo po pěti minutách. Hosté se prosadili po rychlém protiútoku, míč do běhu dostal Riki, který střelou po zemi nedal Codinovi sebemenší šanci. To ale nebyla poslední zajímavá akce první půle, protože vedení v zápase se dnes často měnilo. V honbě za třemi body se prosadil Lisandro López, který využil centru z pravé strany a hlavou míč poslal přesně k tyči.

Po prvním poločase se tedy mohlo radovat domácí Getafe, které si dvakrát vzalo vedení. Úvod druhé půle možná nebyl zas tak zajímavý, ale přece jsme se v něm dočkali zápletky. Po hodině hry se Granada dostala k zakončení, když El Arabi sklepl míč na volnějšího spoluhráče Frana Ricu a jeho rána z voleje prolétla těsně vedle Codinovy tyče. Getafe si opět nedalo pozor a o další dvě minuty později znovu inkasovalo. Z levé strany centroval Angulo, nabíhající Youseff El Arabi vyskočil nejvýše ze všech a přesnou hlavičkou srovnal krok.

Granada však dnes neměla úplně svůj den. Manuel Iturra v krátkém čase obdržel dvě žluté karty a dvacet minut před koncem musel do šaten. Pouze coby divák tak sledoval centr Maricy, jehož vybídku málem využil střídající Pablo Sarabia. Ten se pokoušel pálit z voleje, avšak trefil spoluhráče Ángela Lafitu a od něj se míč odrazil pod břevno Granady.

Třikrát sice domácí vedli, ale třikrát si Granada dokázala poradit. Druhý gól v zápase si připsal El Arabi, který využil Ricova rohového kopu a opět hlavičkou srovnal na 3:3. Také početní síly se v závěru vyrovnaly, když Sergio Escudero fauloval a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Na konečné remíze nic nezměnil ani pokus Sarabiy, který z blízkosti mířil těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / insightspanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele