17. kolo
22.12.2013 17:00 CET
2 : 5
(2:3)

Reportáž

I bez Messiho nastřílela Barca pět branek

Madridské Getafe mělo v plánu využít menšího rozrušení v Katalánsku, ale Barcelona si na půdě svého soka se soupeřem poradila na první pohled až nečekaně snadno. Nejprve sice prohrávala, ale díky pěti brankám dokázala otočit vývoj utkání ve svůj prospěch a slaví tři body.

Prohrávat po prvních patnácti minutách o dvě branky, to už se katalánskému týmu dlouho nestalo. Až dnes v podvečer musel brankář José Pinto dvakrát do sítě dřív, a to než jeho soupeř. Přesto se Barcelona dokázala vzchopit a především díky úspěšnému duu Pedro - Cesc Fábregas otočila utkání a z Madridu si veze výhru.

Do úvodní šance se dostal Gerard Piqué, ke kterému propadl centr Chilana Alexise Sáncheze. Španělský reprezentační obránce však střílel pouze do připraveného brankáře Miguela Angela Moyy. Hosté nadále kralovali a diktovali tempo hry, ale jejich řetězec nahrávek byl rychle zpřetrhán. Coliseum Alfonso Pérez explodovalo v záplavu nadšení po deseti minutách, když Lafita patičkou vysunul nabíhajícího Sergia Escudera, který tváří v tvář brankáři Pintovi nedal šanci a překvapivě skóroval!

Blaugranas možná chtěli rychle reagovat, ale místo toho znovu inkasovali. Druhý gól do sítě Pinta poslal Lisandro López, který v hlavičkovém souboji dominoval a po centru od rohového praporku navýšil vedení Getafe - 2:0.

Barcelona byla v šoku, ale přesto se jí podařilo alespoň herně vylepšit své vyhlídky. Nejprve se ke střele propracoval pozdější hrdina Pedro, který ještě poslal míč jen do Moyy. Na zadní vrátka Barcelony klepal Ciprian Marica, který však místo nahrávky zkoušel pálit. Vracející se obranná linie Barcy však dokázala na poslední chvíli nebezpečí zažehnat. Katalánský celek se tedy opět mohl naplno vrhnout do útoku. Po geniálním vysunutí Cescem Fábregasem se Pedro dostal před brankáře Moyu, technicky jej přehodil a i když si Moya na míč sáhl, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal.

Desetiminutovka hrůzy pro Getafe pokračovala krátce před poločasem, když Pedro nejprve tvrdě vypálil a prostřelil brankáře Moyu. Jen minutu poté se Pedrovi podařilo zkompletovat tzv. čistý hattrick, protože svůj třetí gól v dnešním utkání zakončil velice podobně. Opět chyba obranných řad, které dovolily Pedrovi doběhnout až k šestnáctce, kousek od ní španělský útočník zamířil a během devíti minut otočil skóre ve prospěch týmu trenéra Gerarda Martina.

Jak rychle se Getafe dostalo do vedení, tak rychle o něj také přišlo. To neznamenalo, že by již do konce zápasu nedostalo šanci na zdramatizování, ale Barcelona naprosto využívala všechny svých kvalit v honbě za třemi body. Například Diego Castro se rozhodl nekapitulovat a jeho technický pokus zkraje druhého poločasu skončil jen těsně vedle tyče. To byl další z klíčových momentů utkání, protože o chvíli později se fanoušci Martinova týmu dočkali dalšího gólu.

Pojistku Katalánců přidal Cesc Fábregas, který po delší kombinaci před pokutovým územím Getafe z voleje poslal centr Pedra Rodrigueze za Moyova záda! Krásný fotbalový okamžik a především zvýšení vedení hostí.

Stále to však nebylo vše. Rychlík Pedro byl dnes opravdu k nezastavení, což musel Borja Fernández řešit faulem. A protože se jednalo o zákrok uvnitř pokutového území Getafe, sudí Alberto Undiano Mallenco nařídil pokutový kop. K němu se postavil bývalý kapitán Arsenalu a vstřelil svůj druhý gól dnešního utkání. Závěrečné minuty už se nesly pouze ve znamení dohrávání, neboť domácí si své nevýhody byly vědomi. Katalánský velkoklub tedy může především díky dvojici Pedro - Fábregas dál směle spřádat plány na celkové prvenství.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (Barcelona da gol v 90 minute)

Reagovat
smazaný uživatel

no už by se zas mohl trefit alexis. dal bych ho na "9", ale bude tam určitě cesc

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Manželky domácich budú otravovať, 1:5.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
Robík

1:5

Reagovat
scholes18

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
boryland

1:4.......Neymar 2,Alexis,Cesc.......

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že neymar nehraje to bude mít docela obtížné

Reagovat
smazaný uživatel

no trochu se bojím remízy

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
antimadrista

těžkej zápas bez opor, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 To je ale legrace na starém bělidle..

Reagovat
smazaný uživatel

2:5 je legrace no ty magore

Reagovat
Radikal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Irek
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele