26. kolo
01.03.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 0:0

Getafe si s Espanyolem pouze dělí body, navíc se diváci nedočkali nijak ofenzivního utkání. Vlastně jen těžko hodnotit, kdo byl ve večerním utkání lepším týmem, neboť se brankáři ani na jedné straně příliš obávat nemuseli.

Od úvodních minut bylo jasné, že na dlouhé představovací ceremonie nebude čas, protože oba celky se v úvodu několikrát objevily v šancích. Na straně hostí se do šance řítil mladík Córdoba, kterého musel na poslední chvíli odzbrojit stoper Rafa. S Córdobou měli vůbec hráči domácích velké problémy, neboť se jeho rychlé nohy často dostávaly do kontaktu s míčem v blízkosti brankáře Moyy.

Na opačné straně mířil celkem přesně zkušený záložník Lafita, který vyprášil rukavice brankáře Kika Casilly. Ten musel ošemetnou situaci řešit také po akci Pedra Leóna, jehož centr nakonec doplul až k Maricovi. Getafe se ale jinak moc do útoku nehrnulo a míč častěji poletoval mezi záložní řadou Espanyolu. Na brankáře Moyu se pokoušel vyzrát také Sergio García, ale ani on neuspěl.

Postupem času se kombinace obou soků stávaly nepřesnějšími a sudí Mateu Lahoz musel řešit více napomenutí než gólových šancí. V poslední akci první půle se ocitl záložník Pedro Leon, který ale centr od Laga nevyužil ideálně a míč napálil mimo tři tyče. Opatrný byl také úvod poločasu druhého, v němž si ani jeden z brankářů příliš zákroků připisovat nemusel.

Po nepovedené kombinaci se zkušenějším Garcíou se k míči opět dostal útočník Córdoba, který se napodruhé již rozhodl pro střelu, a stadionem to jen zahučelo. Další chvíle přerušení se konala proto, že se při zákroku zranil brankář Miguel Angel Moyá a musel být střídán. Jeho místo zaujal Jordi Codina. Ten si ale zákrok připsal až dvacet minut před koncem zápasu, kdy na něj střílel Gabriel Torje. Ten ale gól nevstřelil a následně vystřídal.

Plno chuti měl také Sergio García, ale ani jeho další průnik bezbrankový stav utkání nezměnil. Jednak se k němu přiblížil obránce dost blízko a jednak byl připraven zakročit také brankář Codina. V poslední akci utkání se ocitl Pedro León, ale ani on svou ranou brankáře Casillu nepřekonal.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele