4. kolo
15.09.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - CA Osasuna 2:1

Osasuně se ani po čtvrtém kole neodlepí ze dna tabulky, na hřišti Getafe totiž prohrála 2:1 a stále čeká na první ligový bod. To domácí mohou oprávněně slavit, neboť jejich vítězství bylo tvrdě vydřené a k dosavadnímu jednomu bodu konečně získali všechny tři.

Nový kouč Osasuny Javi Gracía tak neprožil povedenou premiéru, byť jeho tým vypadal o poznání živěji a nebezpečněji, než jak vystupoval v předchozích zápasech pod taktovkou José Luise Mendilibara. Dokonce se i ujali brzkého vedení zásluhou Roberta Torrese, ovšem Getafe dvěma góly Mikua skóre otočilo. Hosté sice vrhli všechny síly do útoku a zmáčkli Getafe v závěru utkání, na vyrovnání to však nestačilo.

Torresův gól byl takřka první pořádný útok Osasuny v zápase. Armenteros zleva nacentroval, Torres přesně načasoval svůj náběh a z deseti metrů uklidil míč do sítě. Domácí se nenechali nečekaným vývojem zápasu zaskočit a ve 25. minutě málem vyrovnali, když Juan Valera ve skvělé příležitosti hlavičkoval z pěti metů pouze vedle branky. Deset minut nato se však příznivci Getafe dočkali. Pedro León tak jako obvykle poslal z rohového kopu skvělý míč do šestnáctky a Miku hlavou srovnal na 1:1.

Ještě do poločasu skoro tentýž hráč rozvlnil síť podruhé, avšak jeho rána nakonec skončila pouze na tyči. Jak Getafe první půli končilo, tak druhou znovu načalo. Hned sedm minut po změně stran Diego Castro vybídl opět ke skórování Mikua a ten se již tentokrát nemýlil. Jeho přesná rána do spodního pravého koutu branky znamenala vedení a velkou úlevu pro madridský celek.

Osasuna se v závěru vybičovala k velkému tlaku, z nějž si objektivně zasloužila alespoň vyrovnat a získat první bod v sezoně, jenže střela Riery zpoza šestnáctky skončila pouze na brankové konstrukci a Damiaův pokus zdálky dokázal brankář Moyá vytěsnit. Poslední šance pak připadla Lolovi po trestném kopu Armenterose, ale Moyá i tentokrát Getafe podržel a nepřipustil žádnou dělbu bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Getafe CF 2:3 CA Osasuna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele