10. kolo
28.10.2013 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Athletic Bilbao 0:1

Getafe nevládlo domácí utkání proti baskickým Lvům a prohrálo o jedinou branku. Z té se radoval mladičký obránce Aymeric Laporte.

Athletic střídá na páté pozici madridského soupeře, čehož docílil díky jednobrankové výhře. Hrdinou utkání je bezesporu brankář Gorka Iraizoz, který zneškodnil penaltu a pomohl svému týmu ke třem bodů. První poločas příliš brankových hodů nenabídl, oba týmy se snažily především neinkasovat. Z pomalých útočných kombinací se k zakončení dostala jen akce Sarabii, který však nastřelil jen dobře vyběhnuvšího Iraizoze. Po Ricově centru musel brankář Miguel Ángel Moyá odvracet míč na rohový kop, což byla jedna z klíčových událostí první půle.

Onen rohový kop totiž záložník Markel Susaeta posadil přímo na hlavu nabíhajícího spoluhráče Laporteho, který ve svém již devátém startu za Bilbao vstřelil úvodní branku zápasu. Zároveň se jednalo o gólovou premiéru Laporteho v dresu Lvů - 1:0.

Možná trochu paradoxně se však do role aktivnějšího celku dostali domácí, které inkasovaná branka naopak spíše nabudila. Po střele Pedra Leona se k zakončení dostal také obránce Juan Valera. Ani jeden z projektilů však brankáře Iraizoe nemohl překvapit. Už po dvaceti minutách nastal pro hosty menší problém, když se zranil spolehlivě chytající brankář Iraizoz a musel být několikrát ošetřován. Ošemetně se vyvíjející situace ohledně brankářovy nohy mu však zatím dovolovala pokračovat.

Další táhlou ranou ze střední vzdálenosti se prezentoval Borja Fernández, ale ani jeho střela nevedla k další změně skóre. Bilbao hrozilo spíše nepřímo, jeho hráči se snažili centrovanými míči dobrat se k nějaké solidní akci, ale obrana domácího týmu si s vysokými míči bez větších problémů poradila. První poločas ukončil zajímavou střelou útočník Adrián Colunga, jehož ránu však brankář Iraizoz chytil.

Do druhé půle však už nenastoupil, neboť mu zranění z předchozích momentů nedovolovalo pokračovat ve hře. Krátce předtím však ještě musel zneškodnit pokutový kop Castra, protože po faulu Gurpegiho na Colungu sudí Jésus Gil dal domácím možnost srovnat! Castro však nezachoval pevné nervy a výborně zasahující hrdina hostujícího týmu mohl oslavovat.

Jeho místo však pro druhé dějství zaujal náhradní brankář Iago Herrerín. Nutno dodat, že střídající brankář příliš šancí na vyniknutí neměl - domácí hráči jej příliš často nezaměstnávali. Snad s výjimkou rány od Pedra Leona se Getafe nedostalo k větší šanci a Herrerín mohl zůstat v klidu. Až po hodině hry se Leon dostal k zakončení z přímého volného kopu, ale ani ten za zády brankáře Bilbaa neskončil. Patnáct minut před koncem mohl srovnat také agilní bek Valera, který si dobře všiml vyběhnuvšího Herrerína. Brankář Athleticu se však nakonec stihl včas přemístit zpět k tyči a centr zpacifikoval. Tlaku Getafe jsme se ale nedočkali, přesto se madridský tým dostal ještě do jedné zajímavé šance. Herrerín se totiž musel vyznamenat v nastaveném čase zápasu, když centr ze strany vytahoval z brankové čáry! Getafe dnes rozhodně nepodalo dobrý výkon, tři body si odváží Athletic.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele