14. kolo
23.11.2013 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Granada CF 4:0

Ani množství zranění nezastavilo katalánský kolos v cestě za třemi body, takže sny fanoušků Granady se nenaplnily. Blaugranas si nechali po dvou gólech na každý poločas, ke konečnému skóre jim pomohly také dvě proměněné penalty. Jedno je ale jisté - teď je na tahu Atlético Madrid.

Bodový rozdíl mezi oběma celky se zatím zvýšil na šest, což určitě culés těší. Za normálních okolností není výhra Barcelony ničím překvapivým, teď ale soupeř propásl jedinečnou šanci. Tým okolo Lionela Messiho totiž decimují mnohá zranění. Týkají se například právě argentinské hvězdy a adepta na Zlatý míč, dále je mimo hru Victor Valdés nebo dvojice beků Jordi Alba - Diego Alvés. I bez nich si ale katalánský tým na Camp Nou s Granadou poradil.

Brzké ataky mladíka Neymara stíhali obránci zastavovat většinou bez potíží, někdy musel pomoci brankář Roberto Fernández. Ten se vyznamenal také proti centrovanému míči Neymara, který z volného přímého kopu ještě hledal spoluhráče Alexise Sáncheze. Aktivní Barce scházelo jen trochu štěstí, aby přetavila svou snahu ve vedoucí gól. O něj se postaral až Cesc Fábregas, který pronikl s míčem u nohy do pokutového území a po kontaktu s bránícím Foulquierem upadl. Sudí Mateu Lahoz byl poměrně blízko, takže jeho verdikt zněl jasně: penalta. K ní se postavil Andrés Iniesta a domácí se mohli poprvé radovat.

Po víceméně atraktivní pasáži jsme se dostali do části soubojů, z nichž mnohé museli sudí ocenit žlutým napomenutím. V té chvíli se také jednou ozvala branková konstrukce, která pomohla domácímu Pintovi po střele Pitiho. Podobný duel se opakoval ještě po půlhodině hry, když Piti opět mířil k tyči a náhradní brankář Pinto musel předvést skvělý skok, aby Barcelonu uchránil od inkasování. Tři minuty před koncem však hosté dostali přímý zásah, když rychlého Iniestu zezadu fauloval vracející se Rico. Arbitr měl také tentokrát nesmlouvavý výraz ve tváři a postavil brankáře Roberta před další pokutový kop. K jeho zahrávání se dostal záložník Cesc Fábregas, který zvýšil vedení Blaugranas.

Také úvod druhého dějství jednoznačně patřil Barceloně, když si na Neymarův centr po zemi nabíhalo hned několik jeho spoluhráčů. Brankář Roberto situaci vyřešil jen na chvíli, když vyrazil míč k dobíhajícímu Pedrovi. Mladý útočník ale trestuhodně minul poloprázdnou bránu! Vážnou situaci Granady ještě zhoršil hříšník Iturra, který po tvrdém zákroku na Pedra inkasoval již svou druhou žlutou kartu, takže jej sudí Mateu Lahoz samozřejmě poslal do sprch.

O chvíli později sice hosté mohli svého soka zaskočit, ale v pravou chvíli a na pravém místě postavený Pinto nedovolil Nyomovi oslavovat vstřelený gól. Z toho se naopak o minutu později radovali domácí. Spolupráce s Neymarem po rychlém protiútoku využil Chilan Alexis Sánchez, který poopravil skóre opět ve prospěch Blaugranas - 3:0.

Autora asistence pár minut před koncem vystřídal mladík Adama Traoré, ročník 1996! Do statistik zápasu se tento mladý záložník z juniorského týmu sice neprosadil nijak výrazně, ale přesto byla jeho premiéra úspěšná. Dvě minuty před koncem totiž mohl se spoluhráči přímo na hrací ploše slavit poslední gól dnešního odpoledne na Camp Nou, který po nahrávce Fábregase vsítil nabíhající Pedro. Barcelona tedy i nadále vévodí španělské první lize a její náskok na tým trenéra Diega Simeoneho se zvyšuje.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

to už snad není pravda s těma svalama v té barceloně.....

Reagovat
smazaný uživatel

to asi nevidis ostatne teamy...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
boryland

3:1.....Neymar 2,Alexis....

Reagovat
monty25

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No no no............. Granada se taky v posledních zápasech snaží 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

čista 1

Reagovat
smazaný uživatel

Diego Alves

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 kokots

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele