18. kolo
05.01.2014 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Elche CF 4:0

Barcelona si i bez Messiho a Neymara, který naskočil na posledních deset minut, hladce poradila s Elche v poměru 4:0 a vrátila se na čelo ligy. Obě chybějící superhvězdy plně nahradil Alexis Sánchez, jenž si připsal hattrick. Vynikající zápas odehrál také Pedro, který jednu branku vstřelil a na druhou nahrál.

I ty nejmenší obavy o výsledek zahnali hráči Barcelony během prvních šestnácti minut. První gólovou akci rozjel už v 7. minutě Jordi Alba, jenž se protáhl za obranu Elche a poslal milimetrový pas na nabíhajícího Alexise, a pětadvacetiletý chilský reprezentant z první propálil bezmocného brankáře Toňa - 1:0! Vzápětí ukázalo své kvality i Elche, když Fidel z hranice šestnáctky vysunul Boakyeho a ghanský forvard nastřelil tyč Valdésovy brány! Barca však v 16. minutě odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Cesc Fabregas vymyslel ideální kolmici na hbitého Pedra, jenž si skvěle převzal balón, obešel Toňa a s přehledem zasunul míč do prázdné branky - 2:0!

Druhý inkasovaný gól poslal Elche do hluboké defenzívy, ze které se hosté jen těžko dostávali. Nicméně i přes velké množství šancí Katalánců, mezi nimiž byl i volný kop ze šesti metrů kvůli malé domů hostujícího týmu, se do konce poločasu skóre nezměnilo.

Hned po změně stran přišla pro Barcelonské příležitost potvrdit své vedení. Ve 47. minutě sestřelil Săpunaru v pokutovém území Fabregase a sudí neváhal s nařízením pokutového kopu. K míči se postavil kapitán domácích Xavi, ale svou střelu vyslal jen těsně vedle levé tyče! Zahozená penalta však Blaugranas nemusela mrzet dlouho. O patnáct minut později si Pedro naběhl na kolmici Iniesty a naservíroval balón přesně na nohu Alexise Sáncheze, ten s proměněním vyložené situace neměl nejmenší problém - 3:0!

Utkání definitivně rozhodl v 69. minutě svým třetím gólem Alexis. A stál za to. Po faulu Botíi dal sudí výhodu volného přímého kopu domácímu mužstvu. K jeho exekuci se postavil právě chilský útočník a krásnou technickou střelou překonal zeď i nešťastného Toňa - 4:0! Alexis zaznamenal svůj vůbec první hattrick v dresu katalánského velkoklubu a navíc navýšil své konto vstřelených branek už na jedenáct přesných pokusů.

Elche dnes rozhodně nepředstavovalo pro Barcelonské tvrdý oříšek, zápas se posledních dvacet minut spíše dohrával. Na poslední desetiminutovku ještě potěšil svou přítomností na hřišti více než čtyřiašedesát tisíc fanoušků Neymar, ani on se už však mezi tři tyče netrefil a utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Barcelony 4:0.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Robík

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

4:1.......Neymar 2,Cesc,Alexis......

Reagovat
smazaný uživatel

a von tam toho Messiho podle mě dá...třeba na půl hoďky :P nebo kdyby to bylo po poločasu nějaký nahnutý, tak na celej druhej

Reagovat
smazaný uživatel

jinak to vidim na 5:1 - Pedro 2x, Neymar, Song (první trefa, z hlavičky) a Fabre

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale tak měnim tip na 6:1 a + ještě jeden Messi když nastoupí...když ne tak 4:1 a pedro neym, song a fabre po jednom.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi - Neymar, nebo Alexis - Pedro....nám je to jedno, ale ku*evsky to šlape ať hraje v Barce hvězda nebo ne.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele