15. kolo
30.11.2013 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 1:2

Real Sociedad pokračuje ve stoupání ligovou tabulkou, tentokrát na něj byl krátký barcelonský Espanyol. Katalánskému klubu nepomohla ani výhoda domácího prostředí, ani průběžné vedení 1:0. Sociedad v druhé půli totiž i s trochou štěstí dokázal skóre otočit a zvítězil 2:1.

Jako první se v sobotním večerním utkání prosadil Jhon Córdoba povedeným zakončením po půlhodině hry. Po změně stran však nejprve srovnal Antoine Griezmann a v samotném závěru si nešťastně srazil míč do sítě domácí Stuani. Výhra posouvá baskický celek na průběžné šesté místo, zatímco Espanyol zůstává i nadále devátý.

Jako první v zápase vážně zahrozili hosté. Carlos Vela hlavou přiťuknul míč Agirretxemu, jeho střela však skončila pouze na vymrštěné levačce brankáře Casilly. Brzy poté se musel domácí brankář vytáhnout znovu, tentokrát Agirretxe zkoušel štěstí hlavičkou. I kdyby však útočník Sociedadu uspěl, gól by stejně nebyl uznán pro odmávaný ofsajd.

Po pětadvaceti minutách hry o sobě vepředu dali poprvé rázně vědět i Katalánci, když Sergio García připravil šanci pro Davida Lópeze. Ten chvályhodně zůstal na nohou, přestože se dostal do kontaktu s hostujícím Javim Rosem, ovšem jeho snaha nepřinesla kýžené ovoce. Jemný lob přes vybíhajícího Brava totiž skončil pouze těsně vedle branky.

Fanoušci Espanyolu si ale příliš dlouho na první pořádné zajásání už počkat nemuseli. Hector Moreno poslal zezadu dlouhý nákop, Sergio García pak připravil šanci Córdobovi, jenž zachoval chladnou hlavu a tváří v tvář Bravovi nezaváhal. Pro Espanyol mohlo být dokonce ještě lépe, kdyby Garcíova rána bez přípravy neskončila jen těsně vedle pravého dolního rohu branky, o což se zasloužil skvělým zákrokem Claudio Bravo.

Po návratu ze šaten se Sociedad přece jen ujal více iniciativy a záhy mohl i slavit. Se střelou de la Belly si ještě Casilla poradil, avšak devět minut po uplynutí rovné hodiny hry Vela z pravé strany poslal přesný centr na Griezmanna a francouzský útočník se před prázdnou brankou nemýlil. Vše již nasvědčovalo tomu, že si oba celky rozdělí po bodu, to by však nesměl být Rubén Pardo, aby tomu neučinil přítrž. Jeho centr si trestuhodně kopnul Stuani a Casilla mohl při jeho nešťastném incidentu jen smutně přihlížet, jak bodový zisk utíká Espanyolu mezi prsty.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
RS

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele