19. kolo
12.01.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Madrid 0:1

Real Madrid zvládl těžké utkání s Espanyolem a po těsné výhře 0:1 stáhl svou ztrátu na druhé místo na pouhé tři body. Jediným střelcem utkání se stal Pepe. Barcelonští jsou v neúplné tabulce jedenáctí, Real bude doufat v další klopýtnutí vedoucí dvojice.

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný, obě mužstva hrála spíše opatrně a na první vyloženou šanci museli diváci dlouho čekat. Hráči Realu však postupně převzali taktovku hry a jejich útočné akce byly čím dál nebezpečnější. Ve 20. minutě nejprve mířil doprostřed brány Di María a z následné akce se mohl prosadit Ronaldo, výtečnou přihrávku od Benzemy však poslal mimo tři tyče.

Největší šanci na skórování měla portugalská superhvězda v 37. minutě. Ronaldo se postavil k exekuci přímého volného kopu z dobrých osmadvaceti metrů a vyslal nepříjemnou ránu, kterou gólman Kiko Casilla vyrazil jen s velkými obtížemi. Slibnou příležitost ještě spálil ve 42. minutě Di María, když vydařenou kombinaci Bílého baletu zakončil nepřesností a prázdná brána domácích tak nakonec ohrožena nebyla.

Po změně stran se výkon hostujícího celku ještě o něco více zlepšil a navíc Real korunoval svou snahu i vedoucím gólem. V 55. minutě kopal standardní situaci na pravé straně Luka Modrič a ve vápně se na zadní tyči nejvýše vyšrouboval obránce Pepe, jenž svou druhou brankou v sezóně zajistil hostům veledůležité vedení - 0:1! Hráči Realu na hřišti kralovali a nadále bušili do houževnaté obrany domácích, seč mohli.

V 62. minutě vypálil Ronaldo nebezpečnou ránu z hranice velkého vápna, gólman Casilla byl ale pozorný a střelu vyrazil. V ještě větší příležitosti se ocitl kapitán Bílého baletu o tři minuty později, v rozhodujícím okamžiku však odkrytou branku opět netrefil. Ani do třetice nedokázal Ronaldo vsítit gól, když se v 82. minutě sám řítil na domácího brankáře. Casilla skvělým výběhem portugalského kanonýra bravurně vychytal.

A když Ronaldo ani po nebezpečné střele Benzemy v 89. minutě nedokázal míč dorazit do prázdné brány, zůstalo skóre i po závěrečném hvizdu rozhodčího pouze 0:1 pro Real Madrid. Los Blancos si tak bez větších problémů zajistili už osmou ligovou výhru z posledních devíti utkání.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

do třetice X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

2:1......

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele