7. kolo
29.09.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 0:2

Getafe dokázalo vykrást stadion Espanyolu Barcelona a po výhře 0:2 se posunulo na osmou příčku tabulky. Mužem zápasu se stal Adrián Colunga, jenž dvěma góly v poslední dvacetiminutovce zařídil vítězství hostí. Espanyol si připsal již druhou porážku v řadě a zůstává mimo pohárové příčky.

První poločas opatrného utkání nepřinesl velké množství brankových příležitostí. Největší šanci promarnil už v 9. minutě útočník hostí Colunga, který se po přesné kolmici od Míchela ocitl tváří v tvář domácímu gólmanovi Casillovi. Pokus Colungy šel nicméně mimo tři tyče. Od 15. minuty byl lepším mužstvem Espanyol, nedokázal si ale vytvořit žádnou větší šanci.

I na začátku druhého poločasu byli více u míče domácí. Hosté se osmělili ve 49. minutě, když León tvrdou střelou prověřil Casillovu pozornost. Na kopačky hráčů Espanyolu se po 60. minutě začala vkrádat nervozita a hra se viditelně přiostřila. Žlutou kartu viděl domácí kapitán García a o sedm minut později i záložník Getafe Castro.

Diváci si na první branku zápasu museli počkat až do 72. minuty. Ke smutku většiny přítomných se však rozvlnila síť domácího týmu. Středem hřiště se hnal střídající Pablo Sarabia, jenž poté předložil perfektní pas Adriánu Colungovi na hranici ofsajdové linie. Útočník Getafe se nerozmýšlel a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1!

Domácí mohli odpovědět hned vzápětí. Hlavičku po standardní situaci Pizziho však z brankové čáry vyrazil Rafa. Poté pokračoval nemastný výkon Espanyolu a v závěru zápasu přišel ještě jeden úder Getafe. V druhé minutě nastavení kombinovali hosté úspěšně na pravé straně. Dobře hrající Pablo Sarabia se skvěle uvolnil a nacentroval před bránu Espanyolu. Přihrávku v tísni dvou hráčů nezachytil Castro. Míč se však dostal k úplně nehlídanému Colungovi, jenž nekompromisně propálil gólmana Casillu - 0:2!

Osud utkání byl zpečetěn. Getafe si z Barcelony překvapivě odvezlo všechny tři body díky prvním dvěma brankám v sezóně Adriána Colungy. Espanyol Barcelona si může spravit chuť v příštím kole proti Elche.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele