20. kolo
18.01.2014 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:0

Sergio García jako správný kapitán šel příkladem a gólem pouhé dvě minuty před koncem přinesl Espanyolu důležité tři body za těsnou výhru 1:0 nad Celtou Vigo. Zvláště s ohledem na předchozí dvě prohry Katalánců nabrala krásná rána Garcíi na důležitosti. Kromě tohoto brilantního momentu však utkání před poloprázdnými tribunami stadionu Cornellá El Prat příiš mnoho nenabídlo.

Konečný výsledek vyhoupl svěřence Javiera Aguirreho zpátky nahoru dokonce na průběžné osmé místo, zatímco Celta zůstává šestnáctá. Hosté musí z Barcelony odjíždět zklamaní, po většinu zápasu totiž byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem a vynikli i ve všech statistikách - Espanyol zaostal jak v držení míče, tak počtu rohových kopů i střel. Přesto mu to díky lepší mušce nakonec na vítězství stačilo.

První půle nezastihla v ideálním rozpoložení ani jednoho ze zúčastněných. Domácí pravidelně končili své akce neúspěšně kvůli neschopnosti adresovat přesnou finální přihrávku, byť se několikrát ocitli v zajímavých příležitostech. Celta se na odpověď zmohla jen Minovou hlavičkou, která však zapadla jen vedle Casillovy tyče.

Po změně stran se jako první snažil nezáživný zápas oživit Augusto Fernández, ale pozorná obrana Espanyolu jeho ránu odvrátila na roh. Na druhé straně se již před svým gólem v závěru jevil jako největší hrozba Sergio García. Kapitán katalánského celku poslal svou první prudkou ránu jen těsně mimo, druhou mu pak zablokoval Jonny. Na brankáře Yoela si následně nepřišel ani Luis Pizzi.

Celta sice po delší pasáže kontrolovala hru, ovšem bez výraznějšího ohrožení branky domácích. Francisco Casilla se musel poprvé výrazněji protáhnout až devět minut před koncem, kdy zasáhl při střele Álexe Lópeze. Už se zdálo, že zápas skončí nudnou bezbrankovou remízou, to si ale vzal slovo García. Již jeho osmý gól sezony stál opravdu za to - nejprve si stáhnul míč ze vzduchu, vyhnul se výpadu hostujícího Cabrala a levačkou poslal míč přesně do dolního růžku branky k levé tyči. Na nic víc už nezbyl čas, a tak Vigo odjíždí s prázdnou, zatímco barcelonští můžou slavit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 alebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele