5. kolo
23.09.2013 22:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 3:2

Dva góly Víctora Sáncheze přispěly velkou měrou k vítězství Espanyolu proti Athleticu v poměru 3:2. Katalánský klub tak zůstává i po pěti kolech neporažen a vyhřívá se v popředí tabulky. Athletic v závěru jen marně dotahoval.

Hosté z historického pohledu prakticky přijeli pro porážku, neboť naposledy plně na Estadi Cornella-El Prat bodovali v roce 1998. Ovšem dvě výhry za sebou v minulých kolech svědčily o tom, že tentokrát by se Baskům mohlo poštěstit. Po nevýrazném úvodu hry je však pohotově zchladil Sánchez krásnou brankou ze čtyřiadvacáté minuty. Brankář hostů Gorka Iraizoz si sice poradil s rohem Simaa Sabrosy, ovšem Sánchez vyboxovaný míč napálil z voleje z dobrých třiadvaceti metrů a trefil se přesně do levého horního růžku.

Povzbuzený Espanyol se hnal za zvýšením náskoku, ovšem Simao se svým hlavičkovým pokusem neuspěl a naopak to byli překvapivě hosté, kdo ještě do přestávky stihnul srovnat. Dvě minuty před odchodem do kabin Aduriz poslal zprava nebezpečný centr, který zachytil De Marcos a z první vážnější šance Athleticu vytěžil vyrovnávací gól. Jestli to Espanyolem otřáslo, tak pouze na chviličku. Po změně stran totiž svěřenci Javiera Aguirreho rázně vletěli na hřiště a během čtyř minut se znovu ujali vedení. García centroval a Sánchez svým druhým gólem večera znovu rozradostnil domácí příznivce.

Když pak v 66. minutě zvýšil aktivní García na 3:1, zdálo se, že je již rozhodnuto. Athletic se však nevzdal a prostřednictvím Adurize s Gómezem ostřeloval bránu Espanyolu, seč mu síly stačily. Právě Gómez nakonec v 92. minutě senzační ranou zdálky zajistil pozdní drama, ovšem na víc než prohru 3:2 se již hosté nezmohli. Espanyol je tak přeskočil v tabulce a posunul se na páté místo, se stejným počtem bodů jako čtvrtý Villarreal.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Espanyol Barcelona 2:2 Athletic Bilbao

Oba dva týmy naplňují očekávání fanoušků a po povedeném úvodu stačí jen nezaspat a nadále sbírat body.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele