37. kolo
11.05.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - FC Barcelona 0:0

Ačkoli děj ve španělské Primera Division pomalu spěje ke konci, zápletka je stále více atraktivnější. Už známe místo, kde dojde k dramatickému poslednímu duelu. Zápas, který rozhodne o titulu, se odehraje na Camp Nou a domácí Barca v něm vyzve Atlético Madrid. Oba kluby si totiž v dnešním programu připsaly jen bod.

Pro Barcu to bylo zklamání, Elche se opájí úspěchem. Remizovat s Barcelonou a ještě k tomu od ní neinkasovat ani jednu branku, to se mnoha fotbalistům za celý život nepodaří. Zatímco domácí jsou nad míru spokojeni s výsledkem, hosté mohou smutnit. V posledním kole jim totiž mistrovský titul zajistí jen a pouze výhra nad rivalem. A to nebude snadná práce. Dnes totiž barcelonští hráči odvedli tu svou jen z poloviny.

Prvních patnáct minut se ani jeden tým nedokázal výrazně propracovat ke gólové střele. Snad až po tomto intervalu zavelel zkušený Andrés Iniesta k útoku a jeho rána by z hlediska domácích nadělala hodně problémů. Elche se ale pyšní brankářem Manu Herrerou, který dnes odvedl fantastický výkon. Ten byl volán do služby také v další velké šanci Barcy. Tu si tentokrát vzal na starost osobně Lionel Messi, pláchl kolem dvou protihráčů a tvrdě vypálil. Herrera byl ale připraven a fenomenálního Argentince zastavil.

Domácímu týmu se nedařilo ničím Barcelonu překvapit, ale její taktika spoléhání se na defenzívu se bohatě vyplácela. Blaugranas sice tvořili, vymýšleli, tlačili, ale nebylo to nic platné. A to zejména díky výkonu brankáře Herrery. Ke gólu nevedla ani spolupráce Cesca Fábregase s Messim. Prvně jmenovaný záložník nahrával, Messi pálil. Argentinský útočník se neprosadil ani z volného přímého kopu, který sice směroval na své nabíhající spoluhráče, ale ani jeden z nich míč nezachytil.

Pouhé dvě minuty po návratu ze šaten se Barcelona opět hnala do zakončení. Lionel Messi dělal obráncům Elche velké problémy, ale ti naštěstí za sebou měli pozorného brankáře Herreru, který se argentinskému útočníkovi včas vrhl pod nohy a jeho šanci zmařil. Elche se osměloval spíše jen ke střelám z velké vzdálenosti, což byla disciplína pro Carlese Gila. Jeho rána ale neměla gólové parametry.

Nevýrazným hráčem byl dnes Pedro, který musel střídat a šanci místo něj dostal mladíček Tello. Úspěchem neskončila ani spolupráce mezi Adrianem a Messim, protože obránci Elche argentinského forvarda včas zablokovali. Centrovaný míč od Adriana na Messiho pohlídal brankář Manu Herrera, takže domácí fanoušci mohli být v klidu. Richmond Boakye byl na hřišti sotva minutu, když narýsoval skvělou nahrávku na Garryho Mendese Rodriguese. Ten ale ranou z pokutového území těsně minul branku!

Autor: Ondřej Pražák / marca.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
boryland

1:3........Leo 2,Alexis..........

Reagovat
HullCity

Výhra na Elche a pak souboj o titul!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Který snad Barça vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz je ten čas kedy sa Barca da dohromady!!!! Ideme na titul.....Forca Barca!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Fojcek

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ale fakt asi iba preto aby sa o titule rozhodlo v poslednom zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 Barcaaaaaa !!!!!!

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad se tento tým ještě dokáže vzchopit po tolika klinických úmrtích. Celá sezona byla nešťastná a pokud by se teď podařilo dva zápasy po sobě vyhrát, byla by to fantazie a skvělý odraz pro vytvoření nového týmu. Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
edejv

to už není možný tohle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele