15. kolo
30.11.2013 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Atlético Madrid 0:2

Atlético Madrid potvrdilo předzápasové předpoklady a na půdě Elche zvítězilo díky gólům Kokeho a Diega Costy 2:0. Přestože favorité z hlavního města dlouho nedokázali přelstít dobrou defenzivní hru Elche, zápas nakonec v druhém poločase otočili na svou stranu. Elche se tak i přes statečný výkon nejspíš ze své aktuální jedenácté pozice propadne. Atlético se naproti tomu bodově dotáhlo na vedoucí Barcelonu, kterou zítra čeká nebezpečné Bilbao.

Utkání začali o něco lépe hosté. Už v 11. minutě zakončoval standardní situaci patičkou na hranici ofsajdu Diego Costa, brankář Elche Manu Herrera však jeho pokus zlikvidoval. Domácí kontrovali v 19. minutě, když Coro poslal jedovatou přízemní střelu zpoza velkého vápna, Courtois však zasahovat nemusel, jelikož se rána subtilního útočníka mezi tyče nevešla.

První opravdu velkou šanci zápasu přinesla až 35. minuta, když se k odraženému míči dostal ve vápně domácích Diego Costa. Brazilský forvard měl před sebou odkrytou bránu, jenže jeho střelu na poslední chvíli odvrátil obránce Suárez. Třicetitisícový stadion vybičoval domácí hráče k nadprůměrnému výkonu, díky němuž obránci Elche do konce prvního poločasu nepustili hosty do žádné větší příležitosti.

Po změně stran se už ale Elche dostalo pod soustavný tlak hostujícího celku. Rojiblancos vak byli stále málo nebezpeční a Elche hrozilo z rychlých brejků. K dobré střele se v 61. minutě dostal Carles Gil, pohotový Courtois však jeho pokus vytlačil na rohový kop. O pouhé dvě minuty později se však už síť rozvlnila, bohužel pro domácí poprvé kapituloval gólman Herrera. Nejprve vyslal tvrdou ránu z pravé strany čerstvě vystřídavší Raúl García, Herrera jeho střelu s obtížemi vyrazil, ale na balón vystartovali hned dva útočníci Atlética, z nichž se nejlépe prosadil Koke. Jednadvacetiletý záložník svou druhou brankou v sezóně zařídil svému mužstvu velmi důležité vedení - 0:1! Hráči Elche ještě marně reklamovali faul atakujícího Costy. Sudí však pouze udělil Suárezovi žlutou kartu za protesty.

Další sporný moment přišel v 69. minutě, kdy si na centr z levé strany naskočil hostující Turan a v souboji s brankářem Herrerou hlavou dopravil míč do sítě. Rozhodčí však nejspíše správně branku neuznali kvůli faulu na domácího gólmana. Hráči Elche ani za nepříznivého stavu rozhodně neskládali zbraně a byli Atléticu velmi vyrovnaným soupeřem. Studenou sprchou pro domácí mužstvo tak byla blesková akce hostů ze 74. minuty. Adrián krásným obloučkem našel nabíhajícího Diega Costu, jenž se díky své dravosti dostal až před Herreru a nekompromisně zakončil - 0:2! Brazilský kanonýr si připsal v patnáctém zápase sezóny patnáctý gól.

Elche druhá branka viditelně zlomila a zápas se už dohrál v poklidném tempu. Třemi body z venkovního zápasu tak Atlético hodilo pomyslnou rukavici Barceloně, která bude zítra bojovat o body na hřišti Athleticu Bilbao.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele