31. kolo
29.03.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Sevilla FC 1:0

Velké překvapení si na své konto připsala Sevilla a nejednalo se o překvapení právě nejpozitivnější. Ze hřiště Celty Vigo totiž veze prohru, když si v závěru nedala pozor na Nolita a ten z pokutového kopu poslal Celtu do vedení.

Sevilla patří mezi týmy s dlouhou tradicí a po dobré sérii také s pohárovými ambicemi. Dnes si ale připsala velký šrám na své konto, když prohrála s Celtou Vigo. Domácí se navíc prezentovali velmi dobrým výkonem, který jim zajistil tlak i závěrečný pokutový kop. K němu se postavil Nolito a rozjásal domácí fandy.

Sevilla nastoupila v poměrně ofenzivním rozestavení, na hrot vyslala útočníky Carlose Baccu a Kevina Gameira. Druhý jmenovaný má za sebou zkušenosti z evropských pohárů a francouzské Ligue 1, prve jmenovaný Bacca prožívá skvělou sezonu a naposledy dvěma zásahy zlikvidoval slovutný Real Madrid. Dnes ale vyšel střelecky na prázdno a Sevilla toho může litovat.

Od prvních minut se Sevilla nedostávala k míči tak často, jak by si zřejmě před utkáním představovala. Celta ji k balonu téměř nepouštěla a dobře kombinovala. Hostující brankář Javi Varas musel několikrát ven z brány, aby lapil nebezpečný centr směřující do jeho pokutového území. K překvapní mnohých se Sevilla do útočení ani v tomto rozestavení příliš nehrnula a vypadalo to, že přijela spíše bránit. Na druhou stranu, Celta mile překvapila aktivním pojetím hry a hostům způsobovala řádné komplikace.

První pořádné akce se Sevilla dočkala až po půlhodině hry, když těžila ze spolupráce Baccy s Gameirem. Tu ale na poslední chvíli zlikvidoval brankář Yoel spolu s prací Vitola. Do konce první půle jsme se přesto mohli dočkat gólu, když centr Krohna-Dehliho hlavičkoval Nolito jen do náruče připraveného brankáře Javiho Varase.

Po hodině hry se mohl málem radovat domácí Orellana, ale jeho bombu pod břevno zastavila branková konstrukce! Ani další akce Celty se neujala, přestože Krohn-Dehli neměl ke skórování vůbec daleko. Za očekáváním byla celá ofenzivní složka Sevilly, vidět nebyl ani Ivan Rakitić. Obvyklý lídr a autor mnoha gólových pasů a přihrávek dnes selhal a nevypracoval sobě ani svým spoluhráčům žádnou větší šanci.

A tak přišel trest. Zkušený obránce Federico Fazio zahrál v pokutovém území rukou a sudí neměl na vybranou - přestupek proti pravidlům byl příliš zřetelný a musela se pískat penalta. K její exekuci se postavil Nolito a poslal svůj celek do vedení. Celta si za svůj organizovaný a aktivní přístup branku zasloužila, Sevilla naopak může truchlit.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele