35. kolo
28.04.2014 22:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Valladolid 4:1

Celta Vigo díky skvělé desetiminutovce vyhrála jasným rozdílem nad nemohoucím Realem Valladolid a díky třem bodům pronikla do elitní desítky. Naopak hosté odjíždějí s hanbou a naděje na záchranu se rozplývá.

Valladolidu šlo o hodně. Na sedmnáctou Osasunu sice ztrácí jen tři body, ale jeho situace přesto není růžová. Celé Španělsko ale trápí víc než jen boj o titul či sestup. O gestu Daniho Alvese vůči rasismu se bude psát asi ještě dlouho. To ale není jediná smutná zpráva. Ve věku pouhých pětačtyřiceti let totiž zemřel Tito Vilanova, který prohrál svůj boj s rakovinou. Jeho osobnost si připomněl celý stadion, který se na minutu ponořil do ticha ještě před začátkem zápasu.

Jako první se do šance dostala Celta. Charles dostal balon do běhu,a posléze se rozhodl vypálit. Rána nakonec orazítkovala pravou tyč hostující svatyně. Guerra se procpal až do pokutového území, odkud poslal přízemní pas směrem doleva. Přihrávka ale žádného ze spoluhráčů nezastihla. Celta sice byla aktivnější, ale trápila ji především smůla. Po tyči Charlese se do brankové konstrukce totiž trefil také Nolito, jehož hlavička v síti tedy skončit nemohla.

Další nepříjemná komplikace postihla domácí po dvaceti minutách, kdy se zranil kapitán Hugo Mallo. Nahradit jej musel Jon Aurtenetxe. Chilský rychlík Fabián Orellana se řítil zcela sám na Jiméneze, hostující brankář ale výtečným zákrokem balon vytěsnil na rohový kop. Poté se šance na obou stranách střídaly. Do jedné se dostal opět Orellana, na opačné straně hřiště tu svou spálil Rafinha. Klíčové momenty se urodily až závěrem první půle a měla je na starosti jen domácí ekipa.

Guerra nezakončil úplně ideálně a poskytl Celtě šanci na rychlý kontr. Toho využili bez zbytku, protože po vynikající přihrávce Orellany neměl se zakončením k levé tyči problém Nolito. A noční můra v podání hostí pokračovala. Sotva rozehráli, o míč opět přišli a ten se dostal pod kontrolu Fabiána Orellany. Chilan nezmatkoval, ale po skvělé přihrávce nechal vyniknout Charlese - 2:0.

Pokud hostům nevyšla poslední fáze první půle, úvod té druhé byl snad ještě horší. Lévy Madinda posunul elegantní patičkou Nolitovi, který dobře mířenou placírkou propálil brankáře Jaimeho Jiméneze. A nebylo to vše - z levé strany putoval centr do velkého vápna, kde si balon do vlastní brány srazil Stefan Mitrović! Ukázkový vlastní gól dokumentoval rozpoložení defenzivně proděravělého celku.

Ani po tomto debaklu se ale hosté nevzdali a dál usilovali alespoň o čestný úspěch. Byl to ale opět brankář Jiménez, kdo musel zasahovat proti velké šanci. V ní se ocitl střídající Mario Bermejo snad po minutě na hřišti. Po náběhu na brankáře jej ale nepřekonal. Jaime Jiménez by měl být vyhlášen hvězdou zápasu, i když čtyřikrát inkasoval. Po další minutě si totiž poradil s velmi dobrou akcí Nolita a odmítl mu uznat kredit za hattrick.

Přeci jen se ale hosté dočkali alespoň umazání čistého konta brankáře Yoela Rodrígueze. Překonal jej totiž skvěle nabíhající Manucho, na jehož hlavičku zkrátka mít nemohl. Tento duel také uzavřel dnešní napínavé a na branky bohaté klání. Deset minut před koncem ale nabíhající Manucho už neuspěl, protože Yoel mu skvěle zmenšil střelecký úhel. Víc se musí trápit Valladolid, který po prohře dál zůstává v pásmu sestupu a musí se strachovat o pád do Segundy.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sme obaja hrubo spackali, determinujucou je osoba L. Enriqueho ktorá už zrejme nechce byť nikam prevelená a to, že Valladolid musel a Enrique chcel. Správny tip bol 2:1, len Valladolid to profesionálne vôbec nezvládol a z toho boli ďalšie góly.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Celta Vigo 1:1 Real Valladolid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele