33. kolo
12.04.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

Real Sociedad opět ztratil nadějně rozehrané utkání, když ve Vigu nedokázal udržet vedení ani proti oslabenému soupeři. Po remíze 2:2 tak Baskové musí vyklízet pozici v první šestce, jelikož je předskočil Villarreal. Důležitý bod Celtě zařídil teprve osmnáctiletý Santi Mina necelých deset minut před koncem.

Utkání začalo velkou aktivitou na obou stranách hřiště. Nadějnou ránu Krohn-Dehliho zblokoval už ve 2. minutě dobrým zákrokem obránce González. Real ale odpověděl mnohem lepší příležitostí v 8. minutě díky aktivní hře Canalese. První pumelice španělského útočníka byla sice zblokovaná, ale k odraženému míči se Sergio Canales dostal ještě napodruhé a tentokrát neméně tvrdou ranou propálil zkoprnělého brankáře Yoela - 0:1!

Hráči Viga však i přes nepříznivé skóre hráli s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii. Ve 23. minutě to zkoušel domácí Nolito, jenže jeho slabá střela k levé tyči neznamenal pro Brava výraznější ohrožení a hostující brankář si poradil i s následným nebezpečným průnikem Griezmanna po levé straně. Zlepšená hra domácích však přece jen přinesla gólové ovoce v 37. minutě, když Íñigo Martínez fauloval ve vápně Maria Bermeja a sudí bez váhání nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Nolito - 1:1!

Vyrovnaný stav ale nevydržel ani do poločasu. Nejistá obrana modrobílých darovala ve 43. minutě gólovou příležitost Griezmannovi, jenž se v pokutovém území domácích dobře zorientoval a perfektní ranou z otočky pod břevno nasměroval svůj tým opět do vedení - 1:2!

Další tvrdá rána přišla pro Celtu hned vzápětí po změně stran. Ve 48. minutě byl totiž vyloučen Jon Aurtenetxe, jenž tvrdým zákrokem sestřelil Carlose Velu a po automatické červené kartě oslabil svůj tým prakticky na celý druhý poločas. Ani to však nezlomilo vůli Celty ještě něco s utkáním udělat. V 55. minutě se k zakončení prodral Nolito, jenže mířil jen doprostřed brány. A na druhé straně pak pomohl domácím Griezmann, který nepochopitelně spálil tutovku po centru Zurutuzy.

I v deseti ale domácí přece jen dokázali srdnatou hrou vyrovnat skóre. V 83. minutě se do vápna domácích dostal Orellana, jenž poté připravil pozici lépe postavenému Santi Minovi a ten prudkou ranou z hranice velkého vápna propálil hostujícího gólmana Brava - 2:2! Druhý ligový gól mladého záložníka tak nakonec znamenal vyrovnání skóre a zasloužený bod pro Celtu Vigo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RS

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
RS

Ajaj, to je pro nás ztráta

Navíc nevyužít přesilovku.. Jagoba opět nezklamal, zase střídal až skoro v 80. minutě..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele