37. kolo
11.05.2014 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real je po prohře ve Vigu ze hry o titul definitivně venku

Jakékoli vzdálené naděje Realu Madrid na zisk ligového titulu vzaly s konečnou platností za své. Na půdě Celty Vigo totiž favorizovaní hosté ztratili body potřetí za sebou, tentokrát dokonce všechny za prohru 2:0.

O to víc může porážka Real mrzet, neboť oba jeho konkurenti v boji o prvenství rovněž ztratili po dvou bodech a dali celku Carla Ancelottiho šanci dostat se nečekaně zpět do hry. Místo toho však díky dvěma brankám Charlese uhrála Celta své třetí vítězství v řadě a nechala Bílý balet pět bodů za stále vedoucím Atlétikem Madrid s jediným zbývajícím kolem do konce sezony.

Vše tak pro madridského giganta definitivně směřuje k očekávanému finále Ligy mistrů, které 24. května hostí Lisabon. Přesto by bylo moudré zvítězit alespoň v příštím kole proti Espanyolu, neboť jít do finále proti svému městskému rivalovi se čtyřmi souvislými ztrátami v zádech na sebevědomí nepřidá ani takovým hvězdám, jakými Real disponuje. Byť podle všeho italský stratég Ancelotti právě je ve Vigu raději šetřil - Cristiano Ronaldo vůbec nefiguroval na soupisce, Gareth Bale zůstal po celé utkání na lavičce a z ofenzivního trojlístku chyběl i Karim Benzema.

Nebylo tak ani tak velkým překvapením, že se Celta nezalekla svého slavného soka a od úvodních minut působila nebezpečnějším dojmem. A když už se k dobrému zakončení odhodlal Álvaro Morata, zabránil mu v radosti z gólu skvělým zákrokem Sergio Álvarez. Poté mladičký španělský útočník zahodil i druhou nabídnutou příležitost, což Real brzy nato krutě zamrzelo.

U branky domácích se ovšem nechvalně zapsal i Sergio Ramos, jenž před zápasem sám burcoval v naději zisku titulu. Jeho podklouznutí přišlo ve výrazně nevhodný moment, čehož dokonale využil čtyři minuty před koncem první půle Charles, jenž v samostatném úniku tváři v tvář Lópezovi nezaváhal.

Po změně stran se znovu zaskvěl Álvarez při další nebezpečné ráně Moraty, avšak zdálo se, že se Real konečně začíná nadechovat k očekávanému obratu. Ancelottiho střídání Coentraa s Illarramendim za Arbelou s Khedirou však hře hostů příliš nepřidala, a tak navzdory územní dominanci udeřila podruhé Celta. A znovu díky defenzivní chybě. Tentokrát se provinil Xabi Alonso, jehož krajně nevyvedenou zpětnou přihrávku vystihl číhající Charles a v 63. minutě navýšil vedení domácích na 2:0. Zoufalá ofenziva Madridu si nakonec vylámala zuby na skvělém Álvarezovi i v závěru a nezmohla se ani na snížení porážky, na kterou je záhodno co nejdříve zapomenout.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
boryland

2:2...........

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ak mám byť trendový

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či sa vráti Ronaldo lebo proti Valladolidu citelne chýbal a myslím že keby že tam bol ten 1 2 goliky da

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bayern987

Tentokrát tipnu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vigo má formu, my prakticky ztratili šanci na titul,ale výhra nám dodá seběvědomí,1:2

Reagovat
bayern987

Proboha.

Reagovat
lampard11

Tak timhle si real vykopal hrob

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

nez budete trapne hodnotit.. podivejte na sestavu.. a porovnejte s odvetou bayernu.. kde hrala plna sestava je to smula.. je to spatny.. je to zaslouzena prohra... titul je definitivne pryc.. ale asi se moc delat nedalo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele